Pannenkoeken uit andere landen: okonomiyaki

Nutrition


Uit het land van de rijzende zon!

Pannenkoeken zijn voor velen een heerlijke guilty pleasure! Ze doen denken aan uitgebreide zondagsbrunches met de hele familie, luxe toppings en suikercoma’s voor de rest van de dag. Natuurlijk zijn er genoeg gezonde varianten op de pannenkoek - iedereen heeft waarschijnlijk de klassieke havermoutvariant wel eens geprobeerd - maar ken je deze hartige pannenkoeken al? Maak ze een avond van te voren, rol ze op en geniet de volgende dag van een heerlijke lunch! Of, als je een echt zware dag voor de boeg hebt, als ontbijt!
  
>> De 5 lekkerste en gezondste toppings voor je (bananen) pannenkoek
  
De Okonomiyaki is een ultra-gezonde pannenkoek uit, je raadt het al, Japan. De basis van deze pannenkoeken is gemaakt van witte kool en eieren, waardoor je lunch vol zit met proteïnen uit de eieren en antioxidanten uit de kool. Deze antioxidanten werken ontstekingsremmend en zorgen voor een goede weerstand. Traditioneel gezien worden deze Japanse pannenkoeken gegeten met toppings als buikspek, inktvis, zeewier en mayonaise. De toppings in dit recept zijn groenten en bonen waardoor je op elk moment van de dag kunt genieten van deze heerlijke Japanse pannenkoeken!
  
>> Hartige, healthy proteïne pannenkoeken met asperges en yoghurt chutney
  

Ingrediënten voor 2 pannenkoeken

- 45 g bloem
- 10 g maïzena
- 5 g bakpoeder
- 200 g witte kool
- 3 grote eieren
- 5 g sojasaus
- 45 g mais
- 75 g gedopte edamame bonen
- 10 ml sesamolie
- 30 ml oestersaus
- 2 bosui stengels
  

Bereidingswijze

1. Snijd de witte kool in smalle reepjes. Mix in een grote kom de witte kool, eieren en sojasaus samen met 25 ml water door elkaar. Houd een zeef boven de kom en gooi hier de bloem, maïzena en bakpoeder in. Meng alle natte en droge ingrediënten met een garde tot een glad beslag.
2. Verhit een pan met anti-aanbaklaag op medium-hoog vuur en verwarm in 3 minuten de mais en edamame bonen. Gooi ze over in een aparte kom.
3. Verwarm de helft van de sesamolie in dezelfde pan. Schep de helft van het witte koolmengsel in de pan en draai de pan rustig rond om het mengsel goed over de pan te verdelen. De pannenkoek is vrij dik. Laat de pannenkoek verder met rust en druk niet met de spatel op de Okonomiyaki.
4. Na 3 tot 4 minuten is de onderkant van de pannenkoek goudgekleurd en kun je ‘m omdraaien. Laat de andere kant in 2 tot 3 minuten ook een mooi kleurtje krijgen.
5. Laat de pannenkoek op een bord glijden en bak de andere helft van het witte koolmengsel in de overgebleven sesamolie.
6. Snijd de bosui in kleine ringetjes en verdeel deze ringetjes samen met de oestersaus en de warme mais en edamame bonen over de twee Japanse pannenkoeken. Itadakimasu!
  

>> Recept: hartige ontbijtmuffins

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Doen waar je van houdt en er ook nog geld mee verdienen? Yes, please! 
Met een paar kleine aanpassingen maak je zo je eigen healthy cheesecake.
Náást het feit dat ze veelzijdig en heel lekker zijn.