Wist je dat Dafne Schippers bijna elk weekend een bananenbrood bakt? De eerste, nog warme plak eet ze dan meteen op. De rest van het brood snijdt ze in plakken om in te vriezen. Ideaal als snelle snack.

>> Recept van Dafne Schippers: snelle pizza

Ingrediënten voor 10-12 plakken

  • 5 rijpe bananen
  • 300 g boekweitmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1½ tl kaneel of speculaaskruiden (denk aan Sinterklaas!)
  • 50 g rozijnen
  • 50 g hazelnoten
  • 6 el appelmoes
  • 5 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • kokosolie, om mee in te vetten

  • Benodigdheden
  • mixer
  • cakevorm (30 cm)
  • satéprikker
  • aluminiumfolie

>> Zo traint Dafne Schippers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Pureer de bananen en meng met de rest van de ingrediënten, behalve de kokosolie, tot een glad beslag met de mixer.
3. Vet de cakevorm in met de kokosolie. Giet het mengsel in de vorm en bak het brood ongeveer 60 minuten in de oven.
4. Test met een satéprikker of het brood gaar is. Als de prikker er droog uit komt, is het brood gaar. Zo niet, laat het dan nog enkele minuten bakken. Leg zo nodig een stuk aluminiumfolie over het brood om aanbranden te voorkomen.

Dit brood is heel gezond vanwege de goede vetten en koolhydra­ten en het hoge vezelgehalte. Het is gemakkelijk mee te nemen en voorziet het lichaam van koolhydraten die je tijdens het sporten nodig hebt.

Bron: Dafne Likes van Dafne Schippers

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?