Krap bij kas én tijd? Dit recept voor een caloriearme soep met bloemkool, courgette en wat fijne kruiden helpt je aan alle kanten uit de brand. De kans dat dit gerecht in de soep loopt, is nihil.

Ingrediënten | voor 4-5 personen

  • 1 hele bloemkool, in roosjes
  • 1 courgette, in stukken
  • 1 grote ui, in ringen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • ½ el ras el hanout (Marokkaanse kruidenmix)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 ml water
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 4 el magere kwark of Griekse yoghurt
  • 2 el koriander (of een ander vers kruid)
  • peper & zout

Zo maak je 'm

Zet om tijd te besparen het water op in de waterkoker en los het bouillonblokje op in de 750 ml gekookt water.

Verhit de olie in een in een soeppan en fruit de ui op middelhoog vuur. Als deze begint te verkleuren voeg je de knoflook en ras el hanout toe. Laat 3 minuten pruttelen.

Schenk daarna de groentebouillon in de pan. Als de bouillon kookt, is het tijd om de bloemkool en courgette toe te voegen. Kook de groentes 8 tot 10 minuten op laag vuur.

Zet de soep van het vuur en haal de staafmixer van stal. Pureer de soep tot de gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over de kommen en schep in iedere kom een eetlepel kwark/Griekse yoghurt. Garneer met de lente-ui en verse kruiden..

Easy-peasy, toch? Eet smakelijk!

>> Platte buik tip: doperwt & koriander soep

>> Thaise kippensoep met kokos en citroengras

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?