Heb je een feestje, een girls night met je vriendinnen, gewoon een avondje me-time, of een middag vrij, of ja... moeten we eigenlijk een excuus voor je verzinnen om deze cheesecake te maken? Er is altijd wel een goede reden te bedenken om iets goddelijks als dit in elkaar te draaien. Deze raw cheesecake met browniebasis is to die for, eigenlijk al reden genoeg! Je hoeft namelijk helemaal niet raw te leven om te genieten van deze treat. Hij is gewoon heel erg lekker!

Ingrediënten voor de browniebasis:

  • 75 gr ongebrande, ongezouten hazelnoten
  • 50 gr geactiveerde boekweit
  • 30 gr gedroogde kokos
  • 20 gr cacaopoeder
  • 65 gr rauwe honing
  • 40 gr kokosolie

Ingrediënten voor de cookie-doughvulling:

  • 150 gr ongebrande en ongezouten cashewnoten (3 tot 6 uur geweekt)
  • 120 ml kokosyoghurt
  • 90 gr medjoul dadels
  • 30 gr amandelboter
  • 5 gr mesquitepoeder (Een suikervervanger met een karamel-achtige smaak. Online verkrijgbaar bij biowinkel.com)
  • 15 gr witte tahin
  • 40 gr kokosolie (of andere plantaardige olie)
  • 80 ml (gefilterd) water
  • 5 gr himalayazout

Topping:

  • 80 gr grof gehakte rauwe cacao

Bereidingswijze:

  1. Mix alle ingrediënten voor de brownie-basis in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  2. Vet een vierkante bakvorm (16 x 16) in en bekleed ‘m met een bakpapiertje.
  3. Schep hier het brownie-mengsel in en druk het stevig aan. Laat dit even rusten terwijl je het cookie dough maakt.
  4. Giet het water van de geweekte cashewnoten af en spoel de noten nog een keer helemaal af.
  5. Voeg ze aan de andere ingrediënten toe en mix het geheel een paar minuten in een keukenmachine tot het glad en zacht is..
  6. Doe het geheel in een grote kom en voeg de rauwe cacao toe.
  7. Schep de cookie dough-topping op de brownie-basis en zet het 4-5 uur of een hele nacht in de vriezer.
  8. Laat de cookie dough cheesecake ontdooien voordat je hem serveert en garneer ‘m eventueel nog met wat rauwe cacao voor extra yumminess!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?