Recept: glutenvrije pizza blanca van kokosmeel

Nutrition


We zijn dol op alles waar het woord kokos in voorkomt en we zijn dol op pizza! Dus die glutenvrije pizza willen we wel maken. 

Wil je een glutenvrije pizza maken? Tijd om vrienden te worden met kokosmeel. Kokosmeel moet sowieso op je healthy hitlist: het zit vol vezels, vitamines B en laurinezuur, een vetzuur dat ziektes buiten de deur houdt. Het is daarnaast gemaakt van 100 procent kokosnoot, dus een briljant alternatief voor mensen met coeliakie.
   
Het meel is een bijproduct van de kokosmelk. Het wordt gemaakt door de resten van het vruchtvlees te laten drogen en het vervolgens tot meel te vermalen.
 
De dingen waar je het meel in verwerkt krijgen een gebonden, ietwat kleverige structuur. Prefect dus voor recepten waar je dat juist wilt, zoals glutenvrije chocoladecake of energierepen. Door de neutrale smaak kan je het ook prima verwerken in hartige recepten, zoals een glutenvrije pizza!
 
 
INGREDIËNTEN VOOR DE GLUTENVRIJE PIZZA
Glutenvrije pizza voor 4 personen - klaar in 25 minuten - 260 calorieën
- 80 g kokosmeel
- 1 el Provençaalse kruiden
- Snufje Himalaya zout
- Zwarte peper
- 3 eieren
- 2 el kokoscrème
- ½ rode ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook
- 1 el zonnebloemolie
- 200 g cherrytomaten, gesneden
- 35 g champignons
- 60 g harde geitenkaas
- Peterselie
- Citroenrasp
 
 
ZO MAAK JE DE GLUTENVRIJE PIZZA:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het kokosmeel met de kruiden, peper en zout. Klop in een andere kom de eieren. Mix de eieren met het kruidige meel en voeg vervolgens de crème toe.
 
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het deeg over de plaat door je vinger te gebruiken. Duw het deeg in een ronde vorm naar buiten. De bodem moet ongeveer 3-5 mm dik zijn.
   
3. Tijd voor de saus. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten in de olie om middelhoog vuur. Voeg 3 el water toe en blijf bakken tot het vocht is geabsorbeerd. Voeg de tomaten en 60 ml water toe. Laat het geheel 15 minuten slinken en roer regelmatig.
 
4. Haal de pizzabodem uit de oven en lepel de saus erover. Voeg de toppings toe en zet ‘m 5 min terug in de oven.
 
5. Bestrooi de glutenvrije pizza met de peterselie, citroenschil en gemalen peper.
  
 

Lees ook:
>> Is Glutenvrij eten wel echt zo goed als we dachten
 
>> Dit gebeurt er met je lichaam als je overstapt op een koolhydraatarm dieet
 

Wist jij dat sojabonen ook gewoon in Nederland verbouwd kunnen worden? Teler Arco Klok nam Ellen Hoog mee zijn sojavelden op en liet zien hoe de lokale sojateelt in zijn werk gaat.
Klinkt als… de hemel!
Want vandaag wordt het HEET.