Als je dacht dat havermout alleen maar lekker is in de zoete variant met een flinke dot fruit en cacaopoeder, dan heb je het zeker mis. Ook een hartig havermoutje met rode biet is in deze versie van The Green Happiness niet te versmaden. Een makkelijke (en smakelijke!) manier om je dagelijkse groente-inname te verhogen. Je vergroot je ontbijt zonder veel meer calorieën te eten, dus het is een slimme zet voor wie wil afvallen. Daarnaast is het een perfect ontbijt voor sporters, want rode bieten zitten vol nitraat. Dat verhoogt het zuurtstofgehalte in je bloed vergroot, waardoor je uithoudingsvermogen een boost krijgt.

Dit heb je nodig voor 1 portie

  • 1 rode biet, geraspt
  • 1 klein appeltje, geraspt
  • 35 g havermout of havervlokken
  • 150 ml (amandel)melk
  • 150 ml water
  • 1 tl kaneel
  • 2 verse dadels
  • 1 handje cranberries/blauwe bessen/kersen (diepvries)
  • 1 handje gehakte pecannoten

Zo bereid je het

1. Doe het bietje, de appel en havermout met de melk en het water in een pannetje. Verwarm zachtjes op laag vuur, blijf ondertussen roeren. Hoe langer je de havermout laat koken, hoe romiger deze wordt.

2. Voeg de kaneel en de kleingesneden stukjes dadel toe en roer even door. Serveer de havermoutpap met de cranberries en de pecannoten. Smakelijk!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?