Je dag zonder schuldgevoel beginnen met een muffin? Kan gewoon! Met dit recept knal je muffins in elkaar die hun zoetige smaak danken aan de banaan en aardbei, niet aan de toegevoegde kunstmatige suikers. Daarnaast geeft de havermout in dit ontbijtgebakje je een vullend gevoel én genoeg energie voor een goede start van je dag, maar als smaakmaker bij de thee in de namiddag doet ‘ie het natuurlijk ook goed! ;)

Ingrediënten: (voor +/- 10 stuks)

  • 100 gr havermout
  • 150 gr volkoren(spelt)meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml melk
  • 3 eieren (waarvan 2 eiwitten)
  • 4 el plantaardige olie
  • 4 el honing
  • 2 bananen
  • 150 gr aardbeien

Zo maak je ze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinvormpjes in met 1 el olie. Zo blijven de muffins niet hopeloos plakken aan de vormpjes als je ze uit de oven haalt.

2. Voeg alle droge ingrediënten (de eerste vijf) bij elkaar in een kom en spatel ze door elkaar zodat er een mix ontstaat.

3. Prak de bananen met een vork fijn in een schaaltje. Je kan ze ook met de staafmixer tot een gladde substantie vermalen, maar het is lekkerder als er nog wat stukjes banaan in de muffin terug te vinden zijn. Snij de aardbeien in kleine stukjes.

4. Spatel in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar: melk, ei, eiwitten, honing, de rest van de olie en de geprakte banaan.

5. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte bananenmix. Spatel alles door elkaar en voeg op het laatste de aardbeienstukjes toe.

6. Verdeel de mix over de muffinvormpjes en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven.

Warm uit de oven zijn ze op hun allerlekkerst, zeker als je de muffins nog besprenkelt met wat kokosrasp. Smakelijk!

Lees ook:

>> 14 vezelrijke foods voor een verzadigd gevoel

>> Ontbijt voor powerchicks

>> Zo maak je een beter ontbijt die je wel vol houd tot de lunch

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?