Ben jij een enorme sucker voor comfort food én ben je lichtelijk verslaafd aan kaas? Dan ben je vast weleens gezwicht voor mac & cheese. Nu kun je deze cheat-meal iets minder ongezond en koolhydraatrijk maken door de pasta te vervangen door bloemkool! Dit recept is briljant en zorgt nog steeds voor een heleboel comfort, promise!

Wat heb je nodig?

– een eetlepel olijfolie
– 800 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
– 100 gram bacon, in kleine stukjes gesneden (kun je ook vervangen door gerookte kipfilet of champignons)
– een ui, gesnipperd
– een teentje knoflook, fijngesneden
– 300 gram ricottakaas
– 160 milliliter (plantaardige) melk
– 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt (kun je voor een veganversie ook vervangen door edelgist)
– 400 gram cannellinibonen, fijngeprakt
– een sneetje volkoren brood, verkruimeld

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een ovenschaal in met een halve eetlepel olijfolie.
2. Zet een pan met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat het koken tot het gaar is. Giet de bloemkool af.
3. Bak de bacon, ui en knoflook in de overgebleven olijfolie in een kleine koekenpan op middelhoog vuur in ongeveer twee tot drie minuten gaar.
4. Neem een grote kom en doe er de ricotta, melk en de helft van de Parmezaanse kaas in. Mix alle ingrediënten tot een romig en glad geheel. Voeg dan de bloemkool, ui, knoflook en bonen toe en mix alles goed door elkaar. Breng op smaak met wat zout en peper.
5. Giet het bloemkoolmengsel in de ovenschaal en strooi hier de overgebleven Parmezaanse kaas en de broodkruimels overheen. (Optioneel: een dot boter als topping.)
6. Zet de schaal in de oven en bak het af in ongeveer vijftien minuten. Hierna zet je de schaal nog vijf minuutjes onder de grill om de mac & cheese goudbruin te laten worden.

Eet smakelijk!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?