Cheesecake zonder cheese? Jep, het kan. Geen roomkaas, geen kwark, maar yoghurt is bij dit recept belangrijk voor de vulling. Een gezondere versie van een reguliere cheesecake in combinatie met vitamine C-bom matcha. Blijft er dan nog iets te wensen over?

Dit heb je nodig:

- 5 gram Matcha-poeder
- 1 liter volle yoghurt (eventueel bio)
- 60 gram boter
- 50 gram rietsuiker
- 1 pak havermoutkoekjes
- 6 blaadjes gelatine (ongeveer 10 gram) of 3 eetlepels agar agar vlokken
- bakpapier
- een springvorm

Zo maak je het:

1. Leg het bakpapier over de taartbodem en sluit de springvorm. Plet de havermoutkoekjes met bijvoorbeeld een vijzel.
2. Smelt de 60 gram boter in een pannetje en roer de koekjesmix door de gesmolten boter. Zet het vuur uit en voeg daarna rietsuiker, honing en muesli toe.
3. Verspreid deze substantie gelijkmatig op de bodem van de springvorm met een lepel en zet de springvorm 10 min in de koelkast om op te stijven.
4. Doe de volle yoghurt, gelatine of agar agar vlokken en de rietsuikerin een beslagkom en klop het met een mixer of garde tot een luchtig mengsel.
5. Verdeel het (witte) mengsel over 2 kommen en haal de springvorm uit de koelkast.
6. Schenk 1 kom over de bodem en strijk het glad, zet de bodem erna terug in de koelkast gedurende 30 minuten.
7. Voeg aan de andere kom, die je nog over hebt, de 5g Matcha toe en roer het goed door elkaar heen zodat het een mooie groene kleur krijgt. Ben je een echte
matcha-fanaat? Je kunt eventueel meer Matcha toevoegen als je dat lekker vindt.
8. Voeg het groene mengsel met Matcha toe aan het (redelijk stijf geworden) witte mengsel en strijk het glad.
9. Je kunt de bovenkant van de taart decoreren met een vork! Laat de taart 2,5 uur opstijven in de koelkast.
11. Versier de taart met vers fruit (bijvoorbeeld kiwi), chocolade of nootjes. Je kunt ook een beetje Matcha over de taart zeven, doe dit wel pas vlak voordat je de taart serveert!

Let op: voor koken en bakken met Matcha wordt meestal niet dezelfde soort gebruikt als die gebruikt wordt om thee van te maken, maar een met een intensere smaak. Die bevat overigens wel evenveel antioxidanten en vitaminen als de eerste soort.

Recept: Hugthetea.com

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?