Recept: Rauwe, vegan chocolade- kokos ‘bounty’ taart

Nutrition


Oh dear Lord... 

Kokos? Ja! Chocolade? Ja! Vegan? Ja! Deze heerlijke, rauwe chocolade-kokos taart is een feestje voor je smaakpapillen. Qua smaak en beleving doet de taart je denken aan een Bounty, maar hij bevat niet de geraffineerde suikers en andere onnodige toevoegingen die in de bekende candybar zitten.
   
Ondanks dat dit een gezondere versie is van een Bounty en het voornamelijk uit goede vetten bestaat, bevat deze taart nog behoorlijk wat calorieën. We raden je dus aan om niet ongelimiteerd puntjes te eten tijdens je lunchpauze, als je van de zomer nog fit in je bikini wilt (al is dat wel héél moeilijk...).
  
  
Ingrediënten
   
Voor de bodem:
  
- 150 gram gemengde rauwe noten (walnoten, cashews, paranoten)
- 8 zachte, ontpitte medjool dadels
- 25 gram rauwe cacaopoeder
- Snufje zout
- 1-3 el. warm water
   
Voor de vulling:
   
- 300 gram geweekte cashewnoten (minimaal 4 uur geweekt)
- 180 ml. gesmolten kokosolie
- 130 gram kokos flakes
- 120 ml. donkere agavesiroop
- 1 el. pure vanille-extract
- 60 ml. water
  
Topping:
  
- 6 blokjes pure chocolade (gesmolten)
  
Een foodprocessor of krachtige blender
Een ronde springvorm van 21 cm.
  
  
Zo maak je het
  
Maak eerst de bodem:
   
1. Doe de noten in een foodprocessor of krachtige blender en mix tot ze grof gemalen zijn. 
2. Voeg de dadels, cacao en het zout toe en mix opnieuw. Zet tussendoor de foodprocessor uit en voel af en toe of het mengsel naar je zin is. Is het te droog? Voeg een eetlepel water per keer toe. Als het mengsel kleverig is, maar wel van je vingers af valt is het perfect.
3. Leg bakpapier op de bodem van de springvorm, doe het beslag erin en druk het stevig aan. Zet in de koelkast.
      
Maak dan de vulling
    
1. Spoel de geweekte cashewnoten af en doe ze in een schone foodprocessor. Voeg ook de kokos flakes, gesmolten kokosolie, agavesiroop, vanille-extract en water toe. Mix voor ongeveer 5 minuten tot een glad beslag.
2. Giet het mengsel over de taartbodem die je eerder in de springvorm hebt gedaan en zet vervolgens minimaal 4 uur in de vriezer. Voordat je het serveert plaats je de taart in de koelkast voor ongeveer 2 uur of buiten de koelkast op kamertemperatuur voor ongeveer 1 uur.
3. Smelt de chocolade in de pan en giet ‘slierten’ over de taart zoals op de foto.

   

Geniet, geniet, GENIET!
    
  
  
Lees ook:
     
> Hele unieke vegan sushi
> Recept: zo maak jij je eigen schepijs
> Recept: raw avocadotaart
  
  
    
Photo credits: Ella Leché

Want soms heb je gewoon trek in dikke, luchtige American pancakes.
Want je hebt vast wel eens voor het schap staan twijfelen welke je moest kiezen…
Eet je vegetarisch en ben je soms bang dat je niet genoeg ijzer binnenkrijgt nu je vlees van het menu hebt geschrapt? Dan zijn deze foods ideaal om je ijzerinname te verhogen.
Ter ere van de verjaardag van Koning Wim-Lex zetten we oranje frieten op tafel.