Recept: salade met gerst en hazelnoten

Nutrition


Een goede reden om naar je lunchpauze uit te kijken.

Zit je weer hoor, in je lunchpauze met je door boterhamzak omhulde, kleffe bammetjes. Wil je liever iets waarop jij je kunt verheugen? Dan moet je dit superfood-saladerecept zéker een keertje proberen. Het zit ramvol met gerst, hazelnoten, knapperige komkommer en verse tomaat. Daarnaast is het ook nog eens super lekker en makkelijk klaar te maken!
   
>> 6 tips om je lunch nog gezonder te maken
         

Ingrediënten

- 60 g gekookte gerst
- ½ komkommer, in blokjes gesneden
- 50 g cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
- 2 el verse, gesneden peterselie
- 2 el verse, gesneden munt
- 2 el basilicum
- 50 g geroosterde hazelnoot in stukjes
- 25 g geroosterde pompoenpitjes
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 el olijfolie
- ½ geraspt knoflookteentje
- ½ geperste citroen
- 1 el honing
- een snufje zout en peper

    
Bereidingswijze

1. Meng alle groenten, kruiden en de gerst in een grote kom.
2. In een andere kom meng je de olie, knoflook, citroensap, honing, peper en zout tot de dressing voor de salade.
3. Mix de dressing met de salade en strooi er dan de noten en zaden overheen voor een lekkere crunchy bite.
4. Doe het in een bakje om mee te nemen naar je werk en geniet ervan!
   
>> Vega recept: gevulde courgettes en tomaten-bulgursalade   

   


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
(Sport)voeding tips wanneer je geen dierlijke eiwitten eet
Zo krijg je genoeg voedingsstoffen en vocht binnen zónder oververhit te raken.
Spice it up, ze doen wonderen voor je lichaam!
Voor iedereen zónder groene vingers.