Recept: vegetarische chili in 5 minuten

Nutrition


Voor die drukke dagen waarop élke handeling te veel moeite lijkt.

Soms heb je écht geen tijd (en zin) om te koken. Probeer dan toch die afhaalmaaltijd van de lokale snackbar te weerstaan en duik een paar minuutjes de keuken in. Binnen 5 minuten ligt je eten in de pan en binnen 10-15 minuten is het warm. Wachten op een bezorgdienst duurt langer, beloofd. Met dit super simpele, lekkere recept is je avondeten binnen no time klaar en schep je ook nog eens genoeg vitaminen naar binnen. Bovendien kun je deze maaltijd 4 dagen in de koelkast bewaren. Dus geen zorgen over wat je de komende dagen eet!    
   
>> Recept: chili con carne met zoete aardappel

            
Ingrediënten (voor 4 personen)

- 1 el olijfolie
- 3 fijngesneden teentjes knoflook
- 1 gesneden ui
- 1 el tomatenpuree
- 1 blikje (400 g) tomatenblokjes
- 2 blikjes (400 g per blik) rode kidneybonen
- 250 g mais
- 1 tl zout (of naar smaak)
- 1 tl peper
- 2 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl chilipoeder

Om het nóg lekkerder te maken kun je het gerecht serveren met volkoren rijst en stukjes avocado.

           
>> Recept: pittige kalkoencurry met kokosnootmelk

         
Bereidingswijze

1. Verwarm de olie in een grote pan. Voeg dan de ui en de knoflook toe en laat het 3-4 minuutjes zacht worden.
2. Voeg dan alle andere ingrediënten toe en laat het op een medium vuurtje 10-15 minuten koken.
3. Serveer het direct of laat het afkoelen zodat je het in de koelkast kunt bewaren. Invriezen is ook een optie.
       


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

   

Om jouw wrap naar the next level te tillen.