Snelle salade met quinoa en maïs

Nutrition


15 minuten voorbereiden, 15 minuten koken.

Deze salade is voor die drukke dagen. Je hebt geen tijd, je hebt geen zin en wilt gewoon snel iets uit de koelkast pakken om mee te nemen. Natuurlijk moet het wel voedend en vullend zijn, want anders kom je de dag niet door. Dat bij deze salade geen probleem, daar zorgt de quinoa wel voor. Maak deze salade in het weekend en bewaar het maximaal vijf dagen in de vriezer. Zo kun je elke dag van een snelle, gezonde maaltijdsalade genieten. Laat dan wel de basilicum eruit als je 'm in de vriezer knikkert, zodat 'ie niet verlept en je 'm als finishing touch vers kunt toevoegen. Met dit recept maak je 4 porties. 
     
>> Recept: salade met gerst en hazelnoten

         
Ingrediënten voor de salade

- 200 g rauwe quinoa (400 g gekookte quinoa)
- 200 g maïs
- 200 g tofu, in blokjes gesneden
- 2 rode bieten, in plakken gesneden
- 8 cherrytomaten, gehalveerd
- 65 ml groene pesto
- een handvol basilicum
- zout en peper, naar smaak
- olijfolie, naar smaak

      
Ingrediënten voor de saus

- 1 knoflookteen
- 80 g kruiden, zoals basilicum, koriander, munt en bieslook
- 80 g geroosterde pijnboompitten
- 160 ml olijfolie
 
>> Dit is de makkelijkste maaltijdsalade ooit

   
Bereidingswijze

1. Kook de quinoa volgens de verpakking en bak de tofublokjes.  
2. Verdeel de quinoa, de tofu, de cherrytomaten, de pesto, de bieten, de maïs en de basilicum over 4 kommen.
3. Voeg zout, peper en olijfolie toe naar smaak.
4. Doe alle ingrediënten voor de saus in een blender en mix tot het een glad mengsel wordt. Bewaar de saus in een aparte pot en voeg het toe wanneer je de salade wilt eten.
   
>> Quinoa als ontbijt, lunch en avondeten

   


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Wist je dat er verschillende kaneelsoorten bestaan?