Top taco gevuld met guacamole en paprika

Nutrition


Holy guacamole, dat is lekker!

Dat taco’s veelzijdig en gewoonweg super lekker zijn, wisten we allemaal al-lang! En gelukkig zijn ze binnen een handomdraai klaar te maken. Zeker deze versie met guacamole. Avocado blijft een favoriet onder vele, en daarom speelt deze topper ook in deze taco de hoofdrol!
  
>> Makkelijk recept: taco met zalm en avocado
  
In deze vegan versie van de taco is guacamole het middelpunt van het feest. Fris met koriander en citroensap en belegd met verse groenten is ‘ie heerlijk als lunch of als licht diner. Wist je trouwens dat het genetisch bepaald is dat sommige mensen koriander naar zeep vinden smaken? Maar niet getreurd! Onderzoekers hebben ook ontdekt dat je deze kruidige vriend - en vele andere producten - kunt leren eten! Zo hoef je deze smaakmaker niet te laten staan bij dit heerlijke Mexicaanse gerecht!
  

Ingrediënten voor 1 taco

- 1 maïs taco
- een kwart avocado
- een halve teen knoflook
- 10 ml verse limoensap
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- een kwart rode ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 15 gram verse koriander
  
>> Snel, gezond en lekker: deze lunchbowls zet je binnen een handomdraai op tafel
  

Bereidingswijze

1. Snijd de rode en gele paprika in lange, dunne repen en versnipper de rode ui. Hak de koriander fijn.
2. Prak de avocado. Pers de halve teen knoflook boven de avocado uit en verdeel er de verse limoensap overheen. Breng de guacamole op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper.
3. Maak de taco eventueel binnen 5 minuten warm in een voorverwarmde oven van 180 graden. Maar deze Mexicaanse schelp is ook prima koud te eten.
4. Smeer een ruime laag guacamole uit over de taco en beleg ‘m met de verse groenten en de koriander. Verdeel eventueel nog wat limoensap over de taco heen en je kunt gaan genieten van je Mexicaanse hap
  
>> Je hebt een avocado-probleem als...
  

Een variatietip

Maak de guacamole zoals in het recept staat en voeg de rode ui, klein gesneden, hieraan toe. Verdeel (vegan) kaas over de taco heen en schuif ‘m in de oven totdat de kaas gesmolten is. Snijd de paprika’s in lange repen en haal de taco uit de oven. Breek de warme taco met gesmolten kaas in grove stukken. Schep de guacamole in een mooi schaaltje, verdeel er de koriander overheen en leg de groenten en taco chips op een bord. Ideaal als je geen chips in huis hebt en je onverwachts een filmavondje met vriendinnen hebt! Verdubbel of verdriedubbel het recept dan wel eventjes. Niks is vervelender dan al door je snacks heen zijn, voordat de film begint!
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Voor wanneer je moeite hebt met gaan zitten na legday.
Met deze tips heb je geen last meer van (vr)eetbuiten.
Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.