De eerste 100% plantaardige biefstuk is een feit

Nutrition


En het komt uit Nederland.

Inmiddels willen steeds meer mensen maar al te graag hun stukje vlees inruilen voor een vega-variant. ‘Maar een biefstukje op z’n tijd blijft lekker’, hoor je nog weleens. Ook die biefstuk kan binnenkort gewoon worden vervangen.
  
>> Kweekvlees, hoe milieubewust is het?
  

Van Nederlandse bodem, in Holten om precies te zijn, komt de eerste 100 procent plantaardige biefstuk van de fabrieksband rollen. In het geheim werd er al anderhalf jaar aan dit exemplaar gewerkt, in de fabriek in Holten. De productie is al volop aan de gang.
  

Hoe dan?!

Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter uit Holten werkte met Vivera aan de smaak en samenstelling van de vegan biefstuk. Volgens hen ziet het eruit als een biefstuk, smaakt het naar een biefstuk en voelt het als een biefstuk, maar ís het geen biefstuk. Er wordt louter gebruik gemaakt van plantaardige ingrediënten als tarwe en soja. Gert Jan Gombert van Vivera: “De geur, smaak en bite zijn nauwelijks te onderscheiden van echte biefstuk en wij zijn ervan overtuigd dat het in een grote behoefte voorziet.”
  
>> Dit gebeurt er met je lichaam als je stopt met vlees eten
  

En dat is wel zo fijn

Inmiddels eet tweederde van de Nederlanders een of meedere dagen per week geen vlees. Wanneer deze trend op deze manier in stand blijft, voorspelt de FAO (Food and Agriculture Organization van de VN) dat dubbel zoveel mensen in 2050 het stukje vlees inwisselen.  
  
Vanaf 21 mei is de biefstuk van Vivera al verkrijgbaar in de supermarkten van de Britse Tesco en kort daarna, in juni zul je ‘m ook in de Nederlandse schappen vinden. Daarna reist de vegan biefstuk naar de rest van Europa. Heerlijk, zo midden in het barbecue-seizoen.
  
>> Recept vegetarische burger
  
  
Bronnen: AD.nl, Vivera.com
  


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Voor wanneer je moeite hebt met gaan zitten na legday.
Met deze tips heb je geen last meer van (vr)eetbuiten.
Als je op een voedingsetiket kijkt, zie je dat bijna overal achter staat: % van de ADH. Moet je je hierdoor laten leiden?
Deze vitamine heeft veel fijne voordelen.