Op de piepjonge leeftijd van 21 jaar (dat is behoorlijk piepjong, voor de afstanden die ze aflegt) is de Amerikaanse Lucy Bartholomew al een ervaren ultrarunner, die een behoorlijk tempo heeft. Naast dat ze meerdere trainingen per dag afwerkt, staat ze ook graag in de keuken, waar ze experimenteert met (vegan) recepten.

Als topsporter eet ze gezond, maar wil zichzelf gerechten waarvan ze houdt niet ontzeggen. “Daarom geef ik er mijn eigen draai aan, zodat ik het toch kan eten en genoeg voeding binnen krijg”. Zo heeft ze bij dit pizzarecept kikkererwtenmeel gebruikt in plaats van tarwemeel, waardoor ze meer eiwitten binnen krijgt. Deze pizza is niet het enigevoorbeeld van haar alternatieve (vegan) recepten.

Ingrediënten (voor het deeg)

  • 130 g kikkererwtenmeel (verkrijgbaar bij de appie)
  • 240 ml koud water
  • 1 gesneden ui
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 tl currypoeder
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en leg bakpapier in een pizzapan (ronde bakvorm).
2. Meng in een grote kom het kikkererwtenmeel en het water met een garde, tot het een gladde textuur heeft.
3. Voeg dan de ui en de kruiden toe, en eventueel wat extra water als je het deeg te dik vindt.
4. Giet het deeg in de pizzapan en verspreid het. Bak 15 tot 20 minuten in de oven.
5. Haal het deeg uit de oven en gebruik voor de topping ingrediënten naar keuze. Op de foto heeft Lucy gekozen voor tomatenpasta, geroosterde pompoen, snijbiet, edelgist (vegan kaasvervanger) en chilisaus. Als de topping erop ligt, zet je de pizza nog een kwartiertje terug in de oven. Serveer eventueel met een salade. Tadaa! Of, zoals Lucy zegt: “ba-da-bing ba-da-boom”.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?