Als vegan krijgt hoofdredacteur Milou vaak te horen ‘wat eet je dan wél?’. Nou, heel veel! Ook als vegan kun je genieten van bijvoorbeeld een broodje vegan shoarma met knoflooksaus. En niet zomaar een exemplaar, want in deze vegan optie wil jij je tanden zo snel mogelijk zetten. Samen met Martyn van Men’s Health duikt Milou de keuken in om de Airfryer van Philips te testen.

Het resultaat is hilarisch (en ondertussen leer je ook nog wat over de veganistische lifestyle). Bekijk de video hier. Wil jij dezelfde broodjes shoarma als Milou en Martyn maken? Hieronder vind je het recept. Aanvallen!

Voor de broodjes vegan shoarma:

  • 300 g tempeh
  • 2 el shoarmakruiden (zelf maken: koriander, komijn, kruidnagel, peper, venkelzaad, knoflook en paprikapoeder)
  • 1 in blokjes gesneden paprika
  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 in reepjes gesneden avocado
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 4 volkoren pitabroodjes

Voor de knoflooksaus:

  • 5 teentjes knoflook
  • (Soja)yoghurt
  • (Plantaardige) mayonaise
  • Handje bieslook
  • Snufje zout
  • Snufje komijn

Voor de zoete aardappel frietjes:

  • 4 zoete aardappels
  • Kruiden naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de zoete aardappel in reepjes en kruid ze naar smaak. Doe de reepjes in de Airfryer en zet de timer op 20 minuutjes.
  2. Snijd ondertussen de tempeh in dunne reepjes, en meng het met de shoarmakruiden, knoflook, ui en paprikareepjes in een kom. Meng dit goed door elkaar en zorg dat alle reepjes bedekt zijn met de kruiden.
  3. Doe de tempeh samen met de ui, de knoflook en de paprika in de Airfryer. Zet 'm ongeveer een kwartier aan.
  4. Snijd de bieslook en knoflook fijn en meng met de yoghurt, mayonaise en een snufje zout voor de knoflooksaus.
  5. Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster. Snijd de broodjes open en vul ze met ijsbergsla, avocado en de tempeh. Voeg als laatst de knoflooksaus toe. Eet smakelijk!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?