Je hebt ze waarschijnlijk al een miljoen miljard keer gemaakt: gekookte eieren, gebakken eieren, scrambled eggs, omeletten en ga zo maar door. Maar heb je je al eens gewaagd aan een gepocheerd ei? Niet? Nou, daar moet verandering in komen! Want man oh man, wat zijn ze lekker - én gezond natuurlijk.

Zo maak je een gepocheerd ei

Wat heb je nodig om dit indrukwekkende gerecht te creëren? Eieren natuurlijk - zorg dat je er meerdere in huis hebt, zodat je het nog een keer kan proberen als het de eerste keer fout gaat. Daarnaast moet je ook azijn, een pan, een kopje, (kokend) water en een lepel voor handen hebben.

Let's do this

Hoe ga je te werk? Het is vrij simpel: warm het water dusdanig op dat het nog net niet kookt en voeg er een scheut azijn aan toe. Deze zure vloeistof zorgt ervoor dat het eiwit sneller stolt. Na het toevoegen van het azijn zet je het vuur laag en creëer je met je lepel een draaikolk in de mix van water en azijn. Breek vervolgens het ei open in het kopje. Schenk nu voorzichtig het ei vanuit het kopje in het hart van de draaiende massa. Doordat het water een ronde beweging maakt, wordt het eiwit om het eigeel heen gedraaid.

Trek in een zacht gepocheerd ei? Dan is drie minuten stollen voldoende. Wanneer je een liefhebber bent van een harder eitje moet je je kookwekker op vier of zelfs vijf minuten zetten. Laat het ei nog even uitlekken als je hem met een (opschep)lepel uit het water hebt gehaald. Dit kan bijvoorbeeld op een stukje keukenpapier. Et voilà! Een heerlijk gepocheerd eitje.

Product, Saucepan, Cookware and bakeware, Sauté pan, Frying pan, Tableware, Metal,
Pan

SHOP

Bijenkorf
Lid, Product, Yellow, Food storage containers, Bowl, Tableware, Plastic, Mixing bowl, Cookware and bakeware, Food,
Ei pocheerder
Bijenkorf
Circle, Technology, Dishware, Plate,
Bordjes
Bijenkorf
Water, Product, Plastic bottle, Liquid, Drink, Water bottle, Distilled water, Bottle,
Azijn
Albert Heijn

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?