Denk je dat alle pizza’s ongezond zijn? Wrong! Deze pizza met zoete aardappel is namelijk niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel healthy. Zoete aardappels zijn een bron van bètacaroteen, wat in je lichaam wordt omgezet in vitamine A. Daarnaast bevatten ze veel vitamine B en C én hebben ze een lagere glycemische index dan normale aardappels – waar ze overigens geen familie van zijn. Samen met een flinke porties vezels zorgt dit ervoor dat je na deze pizza voorlopig geen trek meer hebt!

Ingrediënten voor de pizzabodem van 4 pizza's

  • 240 gr volkorenbloem
  • 1 tl zout
  • 10 gr instant gist
  • 1 el melk
  • 2 tl olijfolie
  • 120 ml lauwwarm water

Ingrediënten voor de topping

  • 4 zoete aardappelen in dunne plakjes gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 150 gr taleggio kaas
  • 6 el crème fraîche
  • 2 takjes verse tijm

Bereidingswijze van de pizzabodem

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
2. Mix alle ingrediënten in een grote kom tot een stevig deeg.
3. Kneed het deeg nog een paar minuten goed door op een met bloem bestrooide ondergrond.
4. Vet een andere kom in met een klein beetje olijfolie en leg het deeg hierin. Bedek de kom met keukenfolie en laat het deeg dertig minuten rijzen.
5. Kneed het deeg even los en verdeel het in vier ballen van gelijke grootte. Rol de ballen uit met een deegroller – hoe dunner, hoe beter.
6. Leg de pizzabodems op een ingevette bakplaat.

Bereidingswijze van de topping

1. Kook de zoete aardappelplakjes vijf minuten in een pan met een snufje zout.
2. Giet het water af en leg de aardappelplakjes op wat keukenpapier of een schone theedoek om het overtollige water eruit te laten lekken. Sprenkel dan een klein beetje olijfolie over de schijfjes en verdeel ze over de vier pizzabodems.
3. Top de pizza met de taleggio, de crème fraîche en de verse tijm.
4. Bak de pizza ongeveer 20 minuten tot de kaas goudbruin is.

Enjoy!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?