Woops: waarschijnlijk was je je beha niet vaak genoeg

Style


Moet je je beha’s na 5x dragen, 3x dragen of zelfs vaker wassen?  

Maar weinig vrouwen wassen hun beha’s juist. Want wees eerlijk, wie heeft er nu tijd (en zin) om de volledige wasinstructies van je lingerie te checken, zo’n waszakje op te duikelen of op de hand je beha te wassen? Diep van binnen weten we heus dat de levensduur van die mooie kanten setjes behouden blijft als we er supernetjes mee omgaan. En dan hebben we het dus nog niet eens gehad over hoe vaak je je beha eigenlijk moet wassen.
  
>> Pssst: dit is waarom je nieuwe kleding altijd eerst moet wassen
       

Hoe vaak was je je beha?

Want hoe vaak zou je beha nu eigenlijk moeten wassen? Komt-ie hoor, volgens een expert zou dat na élke keer dragen moeten gebeuren. Every. Bloody. Time.              
   
“Je moet je beha na elke keer dragen wassen, dat is iets wat maar weinig vrouwen zich realiseren,” aldus Jené Luciani (auteur van The Bra Book) in gesprek met Apartment Therapy. Net als je slips, dus. Waarom je dat eigenlijk wel moet doen? Je beha komt in contact met je huid, en dus met een flinke portie zweet, vuil en elementen uit de lucht, waarvan Luciani zegt dat het de levensduur van je ondergoed kan wegnemen doordat het de elasticiteit beïnvloedt.
             

Een la vol beha’s?

Om nu elke dag met je handen in een emmer te hangen om je favo beha schoon te krijgen voor de volgende dag óf de wasmachine aan te zetten terwijl die nog lang niet vol is, gaat een beetje ver, nietwaar? Er zit niets anders op dan op z’n minst zes nieuwe exemplaren van onze lievelingsbeha aan te schaffen. #zwaarleven
  
>> De signalen dat je de verkeerde beha-maat draagt

       


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?
Alle knapheid op een stokje: de nieuwe collectie van PUMA, die valt onder de #DoYou collectie en zich richt op vrouwen empowerment, wil je hebben. En over empowerment gesproken: Selena Gomez is de global ambassador.
Wie zegt dat je legday moet skippen?
Kleding in je kast die gestreken of zelfs gestoomd moet worden? Met deze truc – die gebruik maakt van een ijsblokje – is je kleding binnen de kortste keren glad en kreukelvrij.
Ken jij de Penny in your Pants-truc al?