De beste sportkledingmerken voor wie stijlvol aan de workout wil

Style


9 Sportkledingmerken die zo fraai (en duurzaam) zijn dat je er meteen mee de sportschool in wilt.

Er is niks mis met de wens je een beetje stijlvol in het zweet te willen werken. Liefst wel in een outfit die naast stijlvol ook een beetje duurzaam is en niet, we herhalen níet, doorschijnt. Deze merken haalden de selectie.
  
>> Yes! Ik heb eindelijk de perfecte outfit gevonden voor Bikram yoga
  

Röhnisch

Röhnisch is een sportkledingmerk voor en door vrouwen gemaakt. Het merk ontwerpt sportkleren waarin gerust geflaneerd kan worden, maar gaat verder dan alleen een knappe collectie. Met hun niet-onderhandelbare Code of Conduct voor leveranciers dragen ze zorg voor een zo duurzaam en eerlijk productieproces mogelijk. ‘We willen ervoor zorgen dat níemand die bijdraagt aan ons succes op welke manier dan ook schade lijdt of geconfronteerd wordt met mensenrechtenschending.’ Hear hear!

Stop the uncomfortable movement, wear a sports bra!

A post shared by Röhnisch (@rohnisch) on

  

Reece Individual

Nog zo’n topmerk dat er speciaal is voor ons, vrouwen. Internationaal gooit team Reece hoge ogen, en da’s leuk, want het merk komt ‘gewoon’ van Nederlandse bodem. Reece Individual richt zich op individuele sporten als yoga, fitness en hardlopen, maar maakt zulke stijlvolle items dat je er eigenlijk de hele dag in kunt lopen. Het devies ‘Being [attr]active’ klopt als een bus.

 

Adidas by Stella McCartney

Adidas was uiteraard al reuzecool, maar met Stella McCartney aan boord outshinen ze zo’n beetje iedereen. Zelf verwoorden ze het als volgt: ‘Een collectie met innovatieve ontwerpen en materialen voor vrouwelijke sporters die nergens voor terugdeinzen.’ We rest our case.

 

The Upside

En de prijs voor puikste printjes gaat naarrr: The Upside! Bloemen, stippen, strepen en wat dies meer zij, de ontwerpen van The Upside zijn zo vrolijk dat je voortaan naar je sportklasje húppelt en ter plaatse iedereen een glimlach bezorgt. The Upside bezorgt trouwens ook een glimlach op het gezicht van menig Cambodjaans kind, met hun bijdragen aan non-profit organisatie Cambodian Children’s Trust (CCT).

When in New York

A post shared by THE UPSIDE (@the_upside) on

  

Lululemon

Lululemon (alleen de naam al!) maakt kleren voor wie aan yoga, hardlopen en fitness doet - maar ook voor ‘most other sweaty pursuits,’ aldus de website. Altijd stijlvol, en altijd gratis verzending.
  
>> Ziedaar: de fijnste yoga-outfits
  

Tory Sport

Ah, Tory Sport. Als er een merk uitblinkt in het fusioneren van kleren en sportkleren, en dus: als er een merk is wiens kleren je de héle dag kunt dragen zonder dat je met een opgetrokken wenkbrauw wordt aangekeken, dan is het Tory Sport, van ontwerper Tory Burch. Voor wie golft, tennist, hardloopt of gewoon houdt van athleisure, werp zeker ’ns een blik op de collectie van Tory Sport. Helemaal het einde is het idee van Tory Burch om een Coming & Going-collectie te ontwerpen. Voortaan maak je bij sportschoolaankomst en -vertrek altijd een stijlvolle indruk.

When that #runnershigh kicks in...

A post shared by Tory Sport (@torysport) on

  

In The Soulshine

Goed, misschien is In The Soulshine niet echt per se een sportkledingmerk, maar: vegan fashion y’all! En daarom verdient het een plekje in deze lijst. Plus: een van deze Muscle Tees doet het vast prima voor tijdens yoga, niet?

   

Under Armour

Het verhaal achter Under Armour is naar eigen zeggen geen zoet sprookje. Neen. Het is een verhaal dat gaat over hard werken. En volharding. Het is een verhaal dat begon medio jaren negentig bij een T-shirt dat was ontworpen om alle sporters beter te laten presteren. Door zweet bijvoorbeeld sneller af te voeren dan elk ander kledingstuk. Innovatie is tot op de dag van vandaag key bij Under Armour en iets waar het merk beslist in uitblinkt. En wist je al dat zij een Brand House van maar liefst 1.000 m2 gaan openen in Amsterdam? Dat wordt shoppen! 
  
>> 12 Te gekke sportleggings
  

P.E Nation

Een sympathiek en piepjong merk (stamt uit 2016) dat zich laat inspireren door all things retro en stijlvol-zijn moeiteloos schakelt aan functionaliteit en performance fabrics, opdat je in je knappe P.E Nation-sportkleren uiteenlopende sporten kunt beoefenen – denk cross fit, denk HIIT, denk hardlopen, denk athleisure. P.E Nation is pico bello voor de actieve multitasker, kortom. Een van de oprichters, Claire, puts it this way: “We wilden een merk dat onze uiteenlopende personen aanspreken kon. De actieve moeder, de stijlvolle vrouw, de fitness enthusiast en de street girl.”

P.E Nation for @carbon38 Featuring the Breaker Crop & Fast Break Pant #penation #carbon38

A post shared by P.E NATION (@p.e.nation) on

Wie zegt dat je legday moet skippen?
Kleding in je kast die gestreken of zelfs gestoomd moet worden? Met deze truc – die gebruik maakt van een ijsblokje – is je kleding binnen de kortste keren glad en kreukelvrij.
Ken jij de Penny in your Pants-truc al?
Deze drie sneaker-pro’s delen hun ultieme tips met ons.
Moet je je beha’s na 5x dragen, 3x dragen of zelfs vaker wassen?