Met havermout kan je eindeloos variëren: kickstart-ontbijtjes, smoothies of muffins – je kan deze vezelrijke graansoort vrijwel overal in verwerken. Niet alleen tot een goed en vullend ontbijt, ook als toetje kan havermout heel erg lekker zijn! Door de klassieke appel-kaneel combi mogen we deze havemoutcrumble met recht tot toptoetje bombarderen.
Ingrediënten | voor 3-4 personen
- 100 g grove havermout of havervlokken
- 3 grote appels, in stukjes
- 40 g kokosolie
- 30 g walnoten (of andere noten naar smaak), gehakt
- 1 el citroensap
- 1 el kaneel
- 1 el geraspte kokos
- 2 el honing
- snufje zout
Zo maak je ‘m
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de stukjes appel met de kaneel en het citroensap en doe deze appelmix in een ingevet ovenschaaltje.
- Meng in een andere kom de ingrediënten voor het crumbledeeg: mix de havermout, kokosolie, gehakte walnoten en honing met een snufje zout tot een sticky geheel.
- Verdeel de crumble over de appelvulling en strooi de geraspte kokos on top. Zet de crumble in de oven en laat ‘m in 20-30 minuten gaar worden. Laat het schaaltje even buiten de oven drogen voor nog meer crunch en tast toe!
Tip: Als toetje extra lekker met een bolletje vanille-ijs, als ontbijt heerlijk in combinatie met een schep Griekse yoghurt of magere kwark.