Met havermout kan je eindeloos variëren: kickstart-ontbijtjes, smoothies of muffins – je kan deze vezelrijke graansoort vrijwel overal in verwerken. Niet alleen tot een goed en vullend ontbijt, ook als toetje kan havermout heel erg lekker zijn! Door de klassieke appel-kaneel combi mogen we deze havemoutcrumble met recht tot toptoetje bombarderen.

Ingrediënten | voor 3-4 personen

  • 100 g grove havermout of havervlokken
  • 3 grote appels, in stukjes
  • 40 g kokosolie
  • 30 g walnoten (of andere noten naar smaak), gehakt
  • 1 el citroensap
  • 1 el kaneel
  • 1 el geraspte kokos
  • 2 el honing
  • snufje zout

Zo maak je ‘m

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een kom de stukjes appel met de kaneel en het citroensap en doe deze appelmix in een ingevet ovenschaaltje.
  2. Meng in een andere kom de ingrediënten voor het crumbledeeg: mix de havermout, kokosolie, gehakte walnoten en honing met een snufje zout tot een sticky geheel.
  3. Verdeel de crumble over de appelvulling en strooi de geraspte kokos on top. Zet de crumble in de oven en laat ‘m in 20-30 minuten gaar worden. Laat het schaaltje even buiten de oven drogen voor nog meer crunch en tast toe!

Tip: Als toetje extra lekker met een bolletje vanille-ijs, als ontbijt heerlijk in combinatie met een schep Griekse yoghurt of magere kwark.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?