Kim (48) laat zien dat je op elke leeftijd fit kunt zijn. Ze heeft vorig jaar gevlogd over afvallen en met succes, want ze is nog altijd tien kilo lichter. Deze half-Surinaamse Haarlemse versterkt als freelance eindredacteur regelmatig het Women's Health-team en werkt zowel voor online als print tijdschriften. In haar vrije tijd loopt ze hard in en om haar hometown of laat ze zich drillen tijdens een rondje CrossFit. Maar ze krijgt ook energie van steeds weer nieuwe dingen leren en op reis gaan met vriendinnen of met haar vriend en twee kinderen. Haar motto? 'Vier elk jaar dat je cadeau krijgt. Hoe vaak ik mensen hoor zeggen: ik ben ál dertig, of veertig... Moet je dat dan blijven zeggen tot je 86ste? Ik las dat futurologen verwachten dat mensen zo ongeveer onsterfelijk zijn in de toekomst, dus dat wordt nog wat. Ik denk altijd: wees blij dat het je gegeven is.'

>> WH's Kim werd laat moeder: 'Mijn advies? Wacht niet zolang als ik'

'Soms zijn er van die dingen waarvan je van tevoren nooit had verwacht dat je er niet meer zonder kon. WhatsApp, online shoppen, Tony's met karamel zeezout. En, in mijn geval ook: de Apple Watch. Wat móet ik met dat ding, dacht ik een kleine twee jaar geleden, toen ik vlogde over afvallen, en daarvoor een iPhone met loeischerpe camera mocht lenen van Apple. Mijn eigen mobiel was half overleden, wat best onhandig is als je vlogt. 'Jouw vlogs gaan toch over afvallen?', vroeg Apple destijds. 'Dan mag je ook een Apple Watch lenen, hartstikke handig!

instagramView full post on Instagram

Activiteit

Nou, prima, dat wilde ik wel hoor, een nieuw horloge. Klokkijken moest ik toch. Maar wat ik toen níet wist, was dat ik he-le-maal verslingerd zou raken aan de Apple Watch-tool die al je activiteiten op een dag meet. Die je stappen telt en bijhoudt hoeveel minuten die je traint. Het aantal calorieën dat je wilt verbranden op een dag kun je zelf instellen. En heb je die behaald, dan is de rode cirkel – die zich verder sluit naarmate je langer beweegt – rond.

Hetzelfde geldt voor de blauwe cirkel (die aangeeft dat je tenminste twaalf uur op een dag even moet staan) en de groene, het 'trainingsrondje'. Heb je dertig minuten getraind of stevig gewandeld; kortom, is je hartslag op een dag dertig minuten hoger geweest? Hoppa, weer een rondje vol! Klinkt misschien heel simpel, maar het werkt. Sinds ik dat horloge heb, moet en zal ik iedere dag in elk geval die bewegingscirkel vol hebben. Liefst alledrie, want dan krijg je een soort vuurwerk te zien. Of complimenten. Digitale medailles zelfs! En al ben ik doorgaans snel verveeld, dát verveelt blijkbaar nooit.

Dus ik (snel)wandel overal naartoe (“fietsen doet niets voor je” is sindsdien mijn, totaal subjectieve, wandelsnob-mantra) tijdens het sporten gaat-ie aan, want je kunt uit allerlei workouts kiezen, en hoeveel trappen je loopt pakt-ie ook gewoon mee. En heb ik een dag veel te weinig bewogen – want ja, die hele dagen op je derrière achter de computer heb je natuurlijk ook – dan ga ik met MTV op de achtergrond nog even twintig minuten dansend door m'n woonkamer. Met de gordijnen dicht, dat dan wel weer, want ik wil ook niet dat de buren denken dat ik 's avonds in een dorpsgek verander.

>> WH's Kim ging op Supermarkt Safari

"ik merk echt dat ik dagelijks meer beweeg en zo veel gemakkelijker op gewicht blijf."

Beste investering ooit

Je snapt: toen de leenperiode voorbij was, wist ik niet hoe snel ik er zelf één moest kopen. Ik vond het zelfs moeilijk om het geleende horloge terug te geven, het was mijn partner in crime geworden. M'n nieuwe aankoop is de beste investering ooit, zeker voor mijn gezondheid. Natuurlijk, ik eet al negen van de tien keer gezond en ja, ik sportte ook al, maar ik merk echt dat ik dagelijks meer beweeg en zo veel gemakkelijker op gewicht blijf. Wat heel handig is, want je wilt niet wéten hoeveel chocola (Caroline heeft op de een of andere manier een never ending voorraad!) er op de Women's Health-redactie wordt weggewerkt. Dus is het maar goed dat ik er lol in heb om steeds weer die rondjes vol te krijgen.

En je hoopt het natuurlijk nooit, maar mocht ik op een donkere avond tijdens het hardlopen heftig struikelen en buitenwesten gaan, dan belt mijn horloge automatisch 112. Hoe slim is dat? Afijn, ik zou nog heel lang kunnen uitweiden over de benefits van mijn inmiddels onmisbare gadget, maar mijn Apple Watch vertelt me net (geen grapje) dat 'mijn bewegingsring en staanring meestal verder zijn gevuld om deze tijd'. Opstaan dus en actie in de tent! Een beetje streng is-ie wel... maar daar hou ik van.'

>> 5 redenen waarom ik trots ben dat ik vandaag tóch ben gaan rennen

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?