Ik ga graag regelmatig naar de sportschool en ben daardoor veel bezig met het trainen van mijn armen, buikspieren en billen. Nooit eerder dacht ik na over het belang van het trainen van mijn bekkenbodemspieren, ik ging er eigenlijk altijd vanuit dat het trainen van die spieren alleen noodzakelijk was voor net bevallen vrouwen die een klein beetje plassen als ze niezen.

Bekkenbodemspieren trainen

Hoewel kegeloefeningen (een reeks oefeningen die de bekkenbodemspier trainen) vooral worden voorgeschreven voor aandoeningen waardoor de bekkenbodem zwak wordt (zoals een bevalling), kan het trainen van deze spieren ook voor een beter seksleven zorgen. ‘Door de spieren in de bekkenbodem te versterken, kun je meer gaan voelen van penetratie’, zegt gynaecoloog Kecia Gaither.

'In sommige gevallen kunnen sterkere bekkenbodemspieren zelfs leiden tot intensere, betere orgasmes,' vervolgt Gaither. En ja, wie wil dat nou niet? Als ik daarvoor wat kegeloefeningen in mijn trainingsroutine moet stoppen, ben ik helemaal in voor de uitdaging. Zeven dagen lang heb ik me vastgehouden aan een strak trainingsregime voor mijn bekkenbodemspieren, voorgeschreven door Gaither: elke dag drie sets van 10 tot 20 herhalingen. Dit is wat er gebeurde:

Dag 1

Omdat Gaither zei dat je kegeloefeningen overal wel kunt doen, heb ik mijn eerste twee sets van de dag gedaan vanaf het comfort van mijn bank. Ze stelde voor om elke kegel drie seconden vast te houden en tot vijf toe te werken. Ik kneep drie seconden lang en liet het vervolgens los, dit 20 keer herhalen. Tegen het einde van mijn tweede set, voelde ik het net zo hard branden als drie minuten dijbeenoefeningen in een barre klasje. Ja. Ouch.

Maar vanuit het niets voelde ik ook een milde orgastische sensatie. ‘Hoort dit te gebeuren?’, dacht ik. Dus, natuurlijk, heb ik mijn persoonlijke kegel-trainer (a.k.a. Gaither) geraadpleegd, die mij verzekerde dat het voor sommige vrouwen volkomen normaal is om een prettige sensatie te voelen tijdens de oefeningen. Kom maar op! Ik vond het helemaal niet erg om mijn laatste set voor het slapengaan te doen.

Dag 2

Ondanks mijn succesvolle eerste dag, voelde de tweede dag te gemakkelijk. Ik vroeg me af of ik dit wel goed deed. En na even kletsen met Gaither, leerde ik dat de beste manier om te weten te komen of je kegeloefeningen goed doet, is door je spieren samen te trekken en een vinger bij jezelf naar binnen te brengen om te voelen of de vaginale spieren samentrekken. Ik bleef met 10 herhalingen zitten en hield elke kegel drie tot vier seconden vast.

Toen ik eenmaal wist dat ik op de goede weg was, deed ik de volgende paar sets tijdens het afwassen en in de metro. Niemand had het door en ik voelde me super sneaky.

Dag 3

Bijna halverwege mijn trainingsschema, besloot ik dat ik er klaar voor was om de oefeningen langer vast te houden. Ik deed mijn eerste set oefeningen tijdens het ontbijt, deed 10 herhaling en hield elke samentrekking vijf seconden vast. Yes!

Die avond was ik klaar om mijn nieuw gespierde vagina te testen. Tijdens ons kegelconsult vertelde Gaither me dat het uitvoeren van kegeloefeningen tijdens masturbatie een orgasme heel intens kan maken, dus besloot ik om 20 herhalingen te doen en mijn vibrator erbij te pakken. Ik bleef mijn bekkenbodem aanspannen, tot ik een orgasme voelde komen, ah ... batterij leeg. NOOO. Ik heb nog geprobeerd om het met de hand af te maken, maar het momentum was helemaal weg, dus het lukte niet meer. Ik besloot het experiment naar de volgende dag te verplaatsen.

Dag 4

Mijn kegelroutine begon inmiddels net zo normaal te voelen als buikspieroefeningen. Om het uitdagend te houden, ging ik naar de sportschool om de kegeloefeningen te combineren met mijn normale trainingsroutine. Ik spande bijvoorbeeld mijn bekkenbodemspieren aan terwijl ik een squat deed, en ik kan je vertellen: dat voelde zó badass. Ik wilde schreeuwen: ‘Ik doe kegeloefeningen én werk aan mijn billen, hoe goed ben ik bezig?’, maar dat deed ik natuurlijk niet. Dat zou ook best raar zijn.

Die avond zette ik Operatie Orgasme voort met een volledig opgeladen vibrator. Met mijn kegel-game on point en de vibrator op volle kracht vooruit, voelde ik iets bijzonders gebeuren. Helaas lukte het niet om de finish halen. Hoewel ik normaal gesproken altijd klaarkom als ik masturbeer, werd de pressure om een ​​wereldschokkend orgasme te hebben me te veel. Dat en het feit dat mijn vibrator lang niet zo sterk was als toen ik hem voor het eerst kocht. Jammer.

Dag 5

Kegeloefeningen en koffie. Het was mijn nieuwe ochtendroutine geworden. Tijdens mijn krachttraining, merkte ik voor het eerst dat mijn kegels niet zo intens meer aanvoelden als tijdens dagen één en twee. Het voelde niet meer alsof mijn spieren in lichterlaaie stonden.

Later die avond besloot ik om opnieuw naar O-town te gaan en ik merkte dat mijn vagina duidelijk strakker en zelfs een beetje pijnlijk was. Het leek erop dat mijn harde werk eindelijk zijn vruchten afwierp (hoewel Gaither later vertelde me dat die pijn ook kon betekenen dat ik mijn kegeloefeningen een beetje overdreef. Oeps.).

Gelukkig eindigde ik mijn solo-sessie met een orgasme. Finally! Het orgasme blies me alleen niet helemaal van mijn sokken en daar baalde ik wel een beetje van. De verwachting was vrij hoog, nadat ik zoveel had gelezen over betere orgasmes door kegeloefeningen.

Dag 6

Die tingly orgastische sensatie die ik voelde toen ik op de eerste dag kegeloefeningen deed was al lang voorbij en de hele routine werd een beetje saai. Maar ik kon natuurlijk niet stoppen met dit experiment. In plaats daarvan deed ik wat onderzoek naar variaties op de oefeningen en besloot mijn kegels te doen terwijl ik mijn lichaam in verschillende yogahoudingen vouwde. Een nadeel van die bekkenbodemoefeningen is dat ik het gevoel niet constant voelde, zoals wanneer ik aan andere spieren werk. Dus het was moeilijk te zeggen of ik echt een verschil maakte.

Die avond besloot ik om mijn vibrator te dumpen, in de hoop dat een kleine pauze me zou helpen om morgen krachtiger (letterlijk en figuurlijk) te eindigen.

Dag 7

Mijn ochtend van kegeloefeningen en masturbatie eindigde niet in de grote finale waar ik op had gehoopt. Mijn vagina was niet langer pijnlijk (godzijdank), maar alle oefeningen die ik deze week heb gedaan, lijken mijn grote orgasme niet beter gemaakt te hebben.

Die avond heb ik het nog één keer geprobeerd. Tien minuten en een fatsoenlijk orgasme later was het allemaal voorbij. Blijkbaar was een strikte kegelroutine niet genoeg om mijn orgasme naar een hoger niveau te tillen. In plaats daarvan eindigde ik met behoorlijk standaard orgasmes. Omdat ik momenteel niet bezig ben met een kerel, is het moeilijk om te experimenteren met P in V-actie, maar dat zou zeker beter geworden kunnen zijn.

Hoewel de kracht van mijn vagina zeker is gegroeid, omdat ik nu drie sets van 20 reps kan en deze vijf seconden kan volhouden, denk ik niet dat ik mijn rigoureuze vagina-trainingsregime zal voortzetten. Het was niet super tijdrovend, maar ik moest wel onthouden om het drie keer per dag te doen. En omdat het niet echt veel voor mijn seksleven heeft gedaan (en ik mijn plas sowieso al lang kan ophouden), weet ik niet zeker of dit voor mij noodzakelijk is. Maar hey, het is de moeite waard om het eens te proberen.

Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier zodat jij jouw bekkenbodemspieren kan trainen.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?