15 minuten yoga flow tegen menstruatiekrampen

Fitness


Zeg maar gedag tegen die knagende PMS-klachten!

Daar is ‘ie weer: je maandelijkse vriend komt weer aankloppen. Je voelde je eindelijk top en ineens beginnen de hormonen weer op te spelen. Mentaal heb je last van stemmingswisselingen en lichamelijk doet alles pijn, heb je last van krampen en voel je je gewoon meh.
  
Om de krampen en pijn te verzachten en tegelijkertijd je mentale happy place weer te vinden, kun je deze yoga flow proberen. Hoewel je misschien totaal geen zin hebt om te bewegen - het liefst wil je met een reep chocola op de bank naar je favoriete serie kijken -  deze flow doe je binnen 15 minuten en hij zorgt ervoor dat je je achteraf een stuk beter voelt. Door de rustige bewegingen masseer je jouw lichaam op de plekken waar je misschien last van hebt en tegelijkertijd kom je tot rust, waardoor je stress langzaam voelt wegebben en je achterblijft met een relaxed gevoel.
  
>> 7 yoga oefeningen tegen rugpijn
  
Doe elke oefening 60 seconden en ga door naar de volgende houding in één vloeiende beweging. De houdingen zijn zo rustgevend, dat je de pauze waarschijnlijk niet eens mist. Herhaal de hele yoga flow 3 keer en let tegelijkertijd goed op je ademhaling. Adem rustig en stem je ademhalingen af op de bewegingen die je doet.
  

Deep toe bend

Kniel neer op je matje. Krul je tenen onder je en ga op je hielen zitten. Alleen de onderkant van je tenen raken de grond aan. Beweeg je lichaam naar voren en kom met je billen van je hielen af. Plaats je handen op de vloer, spreid je vingers en zorg ervoor dat je heupen en knieën een hoek van 90 graden maken. Je rug is parallel aan de vloer. Til je knieën van de vloer en steun alleen op je handen en tenen. Houd deze houding 60 seconden vast en wieg eventueel wat heen en weer om krampen te verlichten.
  
>> Dé yoga flow voor meer energie
  

Garland pose

Kom rechtop staan, je voeten staan iets wijder dan heupbreedte. Draai je tenen naar buiten en plaats je handpalmen voor je borst tegen elkaar alsof je aan het bidden bent. Je rug is recht en je kin is parallel aan de vloer. Buig je knieën en breng je bips tussen je benen zo dicht mogelijk naar de vloer. Houd je handpalmen tegen elkaar, breng je ellebogen tegen de binnenkant van je knieën en duw voorzichtig naar buiten. Houd je borst open en je rug recht. Adem rustig door en houd deze houding 60 seconden vast.
  

Bow pose

Ga op je buik op je matje liggen, je armen liggen losjes langs je lichaam en je kin is op je matje. Buig je knieën, trek je hielen naar je toe en reik met je armen naar achteren om de binnenkant van je enkels vast te pakken. Adem in en duw je heupen in de mat. Duw je benen naar achteren en omhoog en trek zo je borst van de vloer. Houd je hoofd in het verlengde van je ruggengraat (laat ‘m niet in je nek hangen) en duw je knieën richting elkaar (laat ze niet naar buiten hangen). Adem rustig door terwijl je deze houding 60 seconden vasthoudt.
  
>> Yoga on the road: zo doe je dat
  

Child’s pose

Ga op je knieën op je matje zitten, je grote tenen raken elkaar aan en je knieën zijn op heupbreedte van elkaar. Zit op je hielen en laat je bovenlichaam naar voren en tussen je dijen zakken. Leg je voorhoofd op de mat en strek je armen boven je uit met je handpalmen op de vloer. Sluit je ogen en adem diep in en uit.

 

 

 


Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?

 

Laat dit sneaky probleem je niet weerhouden van je tweewekelijkse rondje!