It comes as no surprise: we hebben een liefde/haat verhouding met fastfood. Enerzijds is het vaak enorm vettig, calorierijk en volgestouwd met onbekende chemische elementen – en dus niet bepaald gezond. Denk aan de fastfoodgigant die voor een frietje maar liefst 14 verschillende ingrediënten nodig heeft. Anderzijds smaakt een vette hap soms gewoon fantastisch (vooral op zo’n gezellige vrijdagavond). Gelukkig houden wij van een the best of both worlds-denkwijze en hebben wij voor jullie de oplossing: een vreselijk lekkere vette lekkernij, die toch helemaal geen aanval is op je suikerspiegel. Ben je er klaar voor? De droom van ieder kind nu op jouw healthy bordje: de vegan happy meal.

Benodigdheden

Frietjes

- 1 kleine zoete aardappel

- 1 el olijfolie

- 1 tl paprikapoeder

- 1 tl knoflookpoeder

- grof zeezout

Burger

- een volkoren, spelt of glutenvrije pistolet

- vegan plakjes cheddar kaas

- biologische ketchup (als deze maar zonder toevoegingen is)

- vega burger naar keuze (opties zat!)

- augurkjes

- 1 krop ijsbergsla

- 1 rode ui

- tomaat

- sesamzaadjes

Limonade

- 1 citroen

- 1 el agavesiroop

- 1 limoen

- bruiswater

- ijsblokjes

Cadeautje voor jezelf

Geheel naar keuze! Maar omdat wij wel liefhebbers zijn van een portie zelfliefde zou een maskertje voor na je maaltijd, een goed boek, of een proeflesje van die leuke nieuwe sport fantastisch zijn om jezelf cadeau te doen!

Bereidingswijze

Zoete aardappelfrietjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne reepjes.
  3. Doe deze in een grote kom en doe daar een eetlepel olijfolie bij, alsook het zout, het knoflookpoeder en paprikapoeder. Meng het geheel goed.
  4. Leg de frietjes op de bakplaat en bak ze een twintig tal minuutjes

Burger

  1. Doe een scheutje olijfolie in een koekepan
  2. Bak de vega burger naar keuze 3-tal minuten aan elke kant en herhaal tot deze mooi goudbruin is
  3. Doe ondertussen het broodje ook een 3-tal minuten in de oven waar de zoete aardappelfrietjes nog maar net in hebben gebakken. Zo wordt het broodje ook lekker warm en crispy
  4. Als dat klaar is, besmeer je de bodem van het broodje met een laagje biologische ketchup. Leg de burger erop.
  5. Leg vervolgens het plakje vegan kaas erop zodat deze over de burger smelt. Leg de ijsbergsla erop. Werk af met augurkjes, rode ui en wat sesamzaadjes. Leg het goud gebakken broodje er bovenop en zet het broodje opzij.

Limonade

  1. Pers het sap van de limoen en citroen in een glas
  2. Voeg de eetlepel agavesiroop toe en mix met een vorkje
  3. Voeg vervolgens het bruiswater toe en mix nog een keer
  4. IJsblokjes erbij en genieten maar!

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?