Ben je gek op sushi én de kleur roze? Dan hebben we hét ultieme recept voor je gevonden. Maak kennis met roze sushi. We herhalen: róze sushi! Met een paar eetlepels bietensap geef je jouw sushirolletjes een touch of pink die niet misstaat op je Instagram-feed. Zo doe je dat:

Ingrediënten

  • 3 kopjes witte rijst
  • 4 eetlepels rode bietensap
  • 3 el rijstazijn

  • 2 theelepels suiker 

  • Vulling naar keuze (bv: zalm, komkommer, tonijn, avocado)

  • 4 norivellen
  • Roze gember
  • Sojasaus
  • Wasabi

Bereidingswijze

  1. Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen. Verwarm rijstazijn in een pannetje en laat de suiker, het bietensap en een snufje zout hierin oplossen. Roer het mengsel door de rijst.
  2. Snijd de vulling de je hebt gekozen in dunne reepjes. Leg een norivel op een matje van bamboe. Schep er wat eetlepels rijst op en druk het met je vingers plat. Leg de vulling op de rijst en gebruik het matje om de sushi op te rollen. Plak het buitenste randje van het vel vast door er met natte vingers overheen te strijken. Snijd de rol in stukjes met een scherp mes.Serveer met roze gember, wasabi en sojasaus en je sushidiner is compleet!