'Green' your lunch: Zo simpel kan het eten van meer groenten zijn!

Door het toevoegen van deze groenten krijg je gemakkelijk meer groen binnen.

Hoe groen is jouw lunch? Met deze groene ingrediënten vergroot je gemakkelijk jouw groen inname! Groenten zijn super goed voor je gezondheid en superlaag in calorieën. Ze leveren voornamelijk vezels voor de darmen, zitten bom vitaminen en mineralen én zorgen voor kleur op je bord. De groene kleur hebben groenten te danken aan het stofje 'chlorofyl'. Dit stofje ondersteunt de energiehuishouding en stimuleert de ontgifting. Hoe groener de groenten, hoe meer chlorofyl. Ondersteun je gezondheid en 'green' your lunch!

Donkere bladgroenten

Boerenkool, spinazie, peterselie, koriander, waterkers en rucola zijn donkere bladgroenten die rijk zijn aan chlorofyl én makkelijk toe te voegen zijn aan je lunch. Boerenkool, spinazie of rucola zijn een super basis voor een salade, of verwerkt in de een soep. Ook voeg je spinazie of rucola gemakkelijk toe aan je broodje kaas, kipfilet, hummus of spread naar keuze.

Lunch tip: Wrap met hummus, spinazie, wortel, peterselie en kipfilet.

Kiemen en Tuinkers

Kiemen zijn 'jonge plantjes' die onwijs veel voedingsstoffen bevatten. Kiemgroenten zijn rijk aan antioxidanten en enzymen die de spijsvertering ondersteunen. Voorbeelden van kiemgroenten zijn: Taugé, Alfalfa en kiemgroenten van broccoli, radijs en prei. Sommige kiemen zijn wat scherp van smaak en kunnen ui-achtig smaken. Tuinkers is dan een ideaal alternatief, aangezien tuinkers milder is van smaak. Zowel kiemen als tuinkers zijn lekker met kaas, hummus, Hüttekäse of kipfilet. Je voegt ze dus gemakkelijk toe aan de lunch. Lekker op brood, cracker, in een wrap of bij de soep.

Lunch tip: Boterham met belegen kaas, gekookt ei en tuinkers.

Bladsla

Veldsla, krulsla, ijsbergsla, romaine en eikenbladsla zijn voorbeelden van bladsla. Deze slasoorten zijn minder groen van kleur en bevatten dus minder chlorofyl. Ook zijn deze bladgroenten milder van smaak. Toch bevatten ze veel vezels, vitaminen en mineralen en zijn ze dus een goede optie om toe te voegen aan de lunch.

Lunch tip: Salade met veldsla, linzen, lente ui, gekookte bietjes, walnoten, geitenkaas en balsamico azijn.

Komkommer

Niet voor niets een populaire groenten. Komkommer bestaat voornamelijk uit water en vezels, is laag in calorieën en geeft frisheid aan iedere maaltijd. Lekker door de salade of gesneden in plakjes los, of op brood. Eet komkommer altijd met schil. In de schil zitten voornamelijk de voedingsstoffen.

Lunch tip: Rijstwafel met Hüttekäse, plakjes komkommer, avocado, tuinkers, peper en zout.

Met deze tips wordt het eten van meer groentes bij de lunch een stukje makkelijker! Begin met een groenten die herkenbaar is voor jou én die je lekker vindt. Zo kun je stap voor stap gaan variëren en nieuwe groentesoorten uitproberen.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?