4 recepten om zelf (gezonde) ijsjes te maken

Contributing Digital Editor

Perfect om deze zomer verantwoord te genieten.

fallback image 4 recepten om zelf (gezonde) ijsjes te maken

Zelfgemaakte ijsjes zijn écht niet alleen voor kinderen. Het is een verfrissende snack waardoor je gelijk de zomer in je bol hebt. Wat ijslolly's betreft heb je veel verschillende smaakopties. Ga je voor een frisse fruitmelange? Of toch een romig ijsje vol proteïne? We zetten de vier lekkerste én gezondste recepten voor vier ijsjes voor je op een rij.

Ze vereisen allemaal een minimale voorbereiding en zijn daarom perfecte als zomerdessert of verkoelende middagsnack. Tip: maak ze alle vier, zodat je op het moment suprême kan kiezen. Je hebt wel voor alle recepten (siliconen) ijsvormpjes nodig.

1. Frozen yoghurt met bessen en granola

Je zou het bijna als ontbijt kunnen eten. Bijna hè!

    Ingrediënten

    Voor 4 ijsjes

    • 250 gram Griekse yoghurt
    • 2 eetlepels honing
    • 200 gram blauwe bessen (eventueel met frambozen en aardbeien)
    • Muesli

    Zo maak je de ijsjes

    Roer de yoghurt, de honing en het fruit door elkaar. Doe het mengsel in de ijsvormen en leg ze in de vriezer voor minimaal 8 uur en maximaal 1 maand. Wanneer je de ijsjes serveert besprenkel je ze met een beetje honing en doop je ze vervolgens in de muesli.

    2. Kokos met frambozen ijsjes

    De perfecte combinatie voor op een zwoele zomeravond. Genieten!

    Ingrediënten

    Voor 4 ijsjes

    • 120 milliliter kokosmelk of kokosyoghurt
    • Verse kokos in stukjes
    • Kokosrasp
    • 2 theelepels honing of kokosbloesemsuiker
    • Een handje verse frambozen

    Zo maak je de ijsjes

    Meng de kokosmelk (of yoghurt), kokosstukjes en honing (of kokosbloesemsuiker) door elkaar in een blender en giet het mengsel in de ijsvormpjes. Prop er nog 3 of 4 frambozen in en leg de ijsjes vervolgens in de vriezer. Na minstens 4 uur zijn de ijsjes klaar. Dip ze voor het serveren nog even in de kokosrasp, et voìla.

    3. Romige mango ijsjes

    IJsjes die romig én vegan zijn? Ja, het kan dankzij kokosmelk. Enjoy!

    Ingrediënten

    4 ijsjes

    • 500 gram licht ontdooide stukjes mango
    • 60 milliliter kokosmelk
    • 2 eetlepels sinaasappelsap
    • 2 eetlepels agave-siroop
    • 1 theelepel vanille-extract

    Zo maak je de ijsjes

    Meng de mango, kokosmelk, sinaasappelsap, agave en vanille tot een gladde massa in de blender. Vul de ijsvormpjes en vries deze in. Easy peasy!

    4. Banaan - chocolade ijsjes

    Ingrediënten

    Voor 4 ijsjes

    • 1 (bevroren) banaan
    • 1 avocado
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 0,5 eetlepel honing
    • 0,5 theelepel vanille-extract
    • 50 gram volle kwark
    • Optioneel: 30 gram stukjes pure chocolade (en smeltchocolade)

    Zo maak je de ijsjes

    Doe de banaan, avocado, cacaopoeder, honing en vanille-extract in de blender en mix het tot een romige massa. Spatel vervolgens de kwark en stukjes chocolade erdoorheen. Vul de ijsvormpjes met het chocolademengsel en zet ze in de vriezer. Wacht minimaal 6 uur totdat je van de ijsjes kunt genieten. Om jezelf extra te verwennen kun je de ijsjes dippen in gesmolten pure chocolade.

    Klinkt het tóch als te veel moeite? Ren dan snel naar de supermarkt, want daar vind je negen verschillende soorten ijs die een stuk gezonder zijn.

    Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?