Pindakaaspoeder: wat zijn de voordelen?

Wat kun je met pindakaaspoeder? En is deze poeder beter dan gewone pindakaas?

We lieten al eerder weten waarom pindakaas zo gezond is. Nu gaan we het hebben over een andere variant van dit heerlijke voedingsmiddel: pindakaaspoeder. Poeder gemaakt van pindakaas dus. Is dit gezonder dan gewone pindakaas? En wat zijn de voordelen van pindakaaspoeder?

Deze pindakaas smoothie met banaan en dadel is de beste start van je dag >>

Wat is pindakaaspoeder?

Pindakaaspoeder is niets minder dan gemalen pinda's - zonder het vet. Het droge poeder bevat wél de eiwitten, vezels en vitaminen die uit pinda's komen. 12 gram pindakaaspoeder bevat ongeveer 1,6 gram vet, terwijl 12 gram pindakaas wel 6 gram vet bevat. Het vet in pinda's is wel onverzadigd en daarom goed voor ons, maar dit moet je wel met mate eten. Daarom kan dit poeder van pindakaas een goede uitkomst zijn als jij op je vetinname aan het letten bent.

Hier lees je hoe je zelf je eigen pindakaas kan maken >>

Wat kun je doen met pindakaaspoeder?

Je kunt natuurlijk water of (plantaardige) melk aan het poeder toevoegen om zelf pindakaas te maken, maar eigenlijk kun je met pindakaaspoeder alle kanten op. Wij geven je wat inspiratie!

Zin in een zoeter ontbijt met iets meer substantie? Dan zijn deze luchtige pannenkoeken perfect. Vervang 1/3 van de bloem in je standaard pannenkoekrecept door pindakaaspoeder, zodat je ontbijt direct meer eiwitten bevat.

Snel ontbijt nodig? Meng dan een paar scheppen pindakaaspoeder met havermout, Griekse yoghurt en je favoriete notenmelk (amandelmelk, bijvoorbeeld). Laat het een nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend voeg je een topping toe en ben je klaar om te gaan.

Paneer je kip eens met een laagje pindakaaspoeder, volkorenmeel en kruid dit met knoflookpoeder, cayennepeper en komijn. Doe dit alles in een kom, besmeer de kip met eigeel en doop het vlees in het mengsel. Bak dan totdat de kip van binnen wit is en een krokant laagje heeft.

Je kunt de poeder natuurlijk door de havermout of door je proteïneshake gooien, maar je kunt er ook zelf satésaus van maken, door er kokosmelk, sojasaus en een beetje sambal aan toe te voegen. En dit allemaal met de smaak van pindakaas, maar met een stuk minder calorieën en vetten. Alleen maar voordelen, als je het ons vraagt!

Heb je nog meer inspiratie nodig? Vervang in onderstaande recepten de pindakaas met de pindakaaspoeder.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?