Havermoutdiner: dit razendsnelle recept moet je proberen

Havermoutdiner? Yes please! Eenvoudig, razendsnel en super lekker.

Verander je ontbijtkom in een feestelijk diner met een hartige basis en tons of toppings. Belangrijkste maaltijd van de dag, deel twee.

Hartige havermout met groente en ei

Totaal: 20 min. | Porties: 4.

Wat heb je nodig?

• 2 el olijfolie

• 1 tl geraspte gember

• 140g babyboerenkool

• 4 tl groentebouillonpoeder

• 160g havermout

• 1 tl geroosterde sesamolie

• 4 zachtgekookte eieren,

gehalveerd

• Geroosterde sesamzaadjes, nori en gesneden lente-ui, ter garnering

Bereiding

Stap 1:

Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gember toe en bak terwijl je regelmatig roert, en tot het geurt, ongeveer 1 min. Voeg de boerenkool toe, kruid met ¼ tl zout en roerbak tot de kool slapper wordt; doe in een kom en giet wat vloeistof uit de pan.

Stap 2:

Voeg 950 ml water en de bouillonpoeder aan dezelfde pan toe en breng aan de kook. Roer de havermout erdoorheen en laat pruttelen. Blijf roeren tot de havermout zacht en ingedikt is, zo’n 6-10 minuten. Voeg de sesamolie toe.

Stap 3:

Schep de havermout in kommen en serveer met de boerenkool, eieren en sesamzaadjes als topping. Voeg naar smaak nori en gesneden lente-ui toe.

Eén portie hartige havermout bevat: 312 kcal, 30 g koolhydraten, 13 g eiwitten, 16 g vetten.

Op zoek naar food inspiratie? In ons gloednieuwe nummer - dat nú (!) in de winkel ligt - vind je nóg meer heerlijke recepten!

SCOOR JOUW EXEMPLAAR HIER!