Recept: heerlijke no bake pindakaas-eiwitreep

In het schap van de winkel vind je een groot aanbod aan eiwitrepen, maar je kunt ze ook heel makkelijk en snel maken. En met dit recept kun je eindeloos variëren in smaak.

© Getty Images - Glasshouse Images

gettyimages-588316330

Deze huisgemaakte eiwitrepen zijn met 11 gram eiwit per stuk een heerlijke snack voor of na je training. Met de simpele basis kun je alle kanten op: Voeg naar smaak bijvoorbeeld wat kaneel, speculaaskruiden, cacaopoeder of een andere smaak eiwitpoeder toe. Ook kun je de pindakaas vervangen voor een andere notenpasta zoals amandelpasta. Maar: Maak deze repen liever niet op basis van wei-eiwit, daarmee worden de repen iets te plakkerig. Een plantaardig of caseïne-eiwit werkt beter. Lees hier hoe je zelf een batch maakt:

Dit heb je nodig (voor 12 stuks - 11 gram eiwit per reep)

  • 120 gram havervlokken
  • 60 gram eiwitpoeder naar keuze (bijvoorbeeld met vanille- of chocoladesmaak)
  • 250 gram pindakaas (of andere notenboter)
  • 10 medjool dadels
  • 3 eetlepels chiazaad of lijnzaad
  • ¼ tl (grof) zout
  • 1 tot 2 eetlepels melk (naar keuze koemelk, amandelmelk, sojamelk)
  • Naar keuze: voeg eventueel chocolate chips, noten, rozijnen andere pitten/zaden toe.

Zo maak je het

  1. Smelt de pindakaas in 30-60 seconden in de magnetron zodat deze iets vloeibaarder wordt.
  2. Ontpit de dadels. Meng alle ingrediënten in blender/keukenmachine tot een smeuïge massa.
  3. Bedek een laag bakblik met bakpapier en spreid hier het mengsel over uit in de vorm van repen.
  4. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om ze te laten harden.
  5. Haal ze uit de koelkast na 2 uur en snijd ze in 12 stukken. Enjoy!

Elke reep bevat 11 gram eiwit, 29 gram koolhydraten en 10 gram vet. De repen blijven minstens 2 weken goed als je ze bewaart in de koelkast.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?