In deze 3 toetjes zitten groenten verstopt

Wedden dat je het niet proeft?

© Getty Images - Monika Vychodilová

Toetjes met verstopte groente.jpg

Groente in je toetje? Dan denk je vast al snel aan carrot cake. Een hele lekkere keuze, maar er zijn nog veel meer manieren om groenten te verstoppen in een overheerlijk dessert.

Grote kans dat jij en je gasten het niet eens proeven. Zo kun je verantwoord genieten van een toetje, terwijl je een heleboel voedingsstoffen binnenkrijgt en ook nog eens aan ruimschoots 250 gram groenten per dag komt.

Zoete aardappeltaart

Deze zoete aardappeltaart van Saudalicious is een snel en gezond tussendoortje. Door nog wat kokosyoghurt of -slagroom toe te voegen maak je er een lekker feestelijk en verantwoord taartje van.

Ingrediënten

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram volkoren smeltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel ceylon kaneel
  • Rasp van een halve citroen
  • 150 gram rozijnen
  • 180 gram (plantaardige) melk
  • 4 eieren
  • 400 gram zoete aardappel
  • Een handje walnoten

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170º C en bekleed een ronde taartvorm met bakpapier.
  2. Snijd de zoete aardappel in stukjes en kook ze gaar.
  3. Doe ondertussen de rozijnen in een andere pannetje en giet hier de melk bij. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Meng amandelmeel, smeltmeel, bakpoeder en kaneel door elkaar.
  5. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en laat je ze even rusten in het vergiet. Zo kunnen ze goed uitlekken.
  6. Mix de zoete aardappels in een keukenmachine met de rozijnen in de melk, geraspte citroen en eieren. Mix totdat alles egaal is en het een luchtig mengsel wordt.
  7. Schep dit bij het meelmengsel in de mengkom en roer alles door elkaar met een spatel. Zorg dat er een egale massa ontstaat.
  8. Giet het beslag over in de taartvorm en verdeel de gehakte walnoten hier overheen, druk ze er een beetje in.
  9. Bak de zoete aardappeltaart ongeveer 40 tot 45 minuten in de oven. Je kunt de taart serveren met wat kokosyoghurt. Geniet ervan!

Spinazie-muffins

Spinazie is natuurlijk de favoriete groente van Popeye en dat is niet zomaar. Deze groene bladgroente is supergezond, want het zit boordevol voedingsstoffen en antioxidanten. De combinatie chocola en spinazie klinkt misschien niet zo lekker, maar daar proef je bij deze spinazie-muffins van Estelle nauwelijks iets van. Probeer maar!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram (kokosbloesem)suiker
  • 80 milliliter (plantaardige) melk
  • 80 gram spinazie
  • 20 gram kokosolie
  • 90 gram pure chocolade chunks

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven over op 180º C.
  2. Doe de melk en spinazie in de blender.
  3. Prak vervolgens de bananen en voeg hier gesmolten kokosolie, spinazie met melk, suiker en chocolade chunks aan toe. Mix alles goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in de vormpjes en bak de muffins 25 minuten in het midden van de oven. Enjoy!

Chocolademousse met avocado

Officieel is een avocado een vrucht en dus een fruitsoort. Toch behoort-ie in Nederland tot de groenten, omdat we hem vaak als groente eten. Vandaar dat de chocolademousse met avocado van Uit Pauline’s Keuken ook thuis hoort in dit lijstje. De avocado zorgt voor een romige smaak, waardoor je de chocolade extra goed proeft. Jammie!

Ingrediënten voor 4 toetjes

  • 2 rijpe avocado’s
  • 25 gram cacao
  • 50 gram pure chocolade
  • 150 milliliter kokosmelk
  • Eventueel wat agavesiroop of honing (of een banaan)

Zo maak je het

  1. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  2. Verwijder de schil en de pit van de avocado’s en snijd ze in stukken.
  3. Doe de kokosmelk in de blender en voeg de avocado, cacao en gesmolten chocolade toe. Mocht je ‘m graag wat zoeter willen maken, kun je nog wat agavesiroop, honing of een banaan toevoegen.
  4. Blend dit tot een gladde mousse. Roer een keer door en blend het opnieuw, zodat er geen stukjes meer achterblijven.
  5. Verdeel de mousse over 4 kleine glaasjes en zet ze in de koelkast. Laat de chocolademousse minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht, opstijven. Als topping kun je mousse eventueel (kokos)slagroom garneren.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?