Vleesch: het nieuwe kookboek met plantaardige vleesvervangers in de hoofdrol
Een beter cadeau kun je een dier op dierendag niet doen!
Aan de timing ligt het zeker niet, want vanaf vandaag - dierendag - kun je het kookboek Vleesch in de winkels vinden. Recepten waarin gerechten met plantaardige vleesvervangers van de Vegetarische Slager in de hoofdrol staan. Een beter cadeau kun je een dier op dierendag niet doen. Wij zijn enthousiast!
De vegetarische slager
De producten van de Vegetarische Slager zijn niet meer uit de schappen van de supermarkten weg te denken. Van de klassieke 'Kipstuckjes' en de 'Bofkipburger' tot de 'Auf Wieder Schnitzel' en het 'Worstelijck Paar': de Vegetarische Slager slaagt er sinds 2010 in smakelijke, vegetarische of veganistische versies van stukken vlees te maken. Inmiddels zijn de vleesvervangers verkrijgbaar in maar liefst 45 landen en lanceren ze nu, 11 jaar nadat de eerste producten te proeven waren bij een kleine slager op het Haagse Spui, hun eerste kookboek: Vleesch.
Wat kun je van het kookboek verwachten?
‘Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte,’ aldus oprichter van De Vegetarische Slager Jaap Korteweg. Ideaal dus, voor iedereen die het lastig vindt vlees te laten staan maar wel graag een steentje bij wil dragen aan het milieu of welzijn van dieren. In Vleesch vind je maar liefst 100 recepten, samengesteld door José en Fleur van Mil, voor 'ontbijt, brunch & lunch, lecker snacken, doordeweecks, weeckend en tradities'.
Traditionele vleesgerechten dus, die je met een paar tips & tricks minstens net zo lekker kunt maken zonder dierlijke producten te gebruiken. Welke gerechten je kunt verwachten? 'Vegan Wellington' of 'Rendang van Rul Gehack'. Naast recepten kun je in het kookboek ook interviews vinden met chefs en kartrekkers op het gebied van de voedselrevolutie. Dus, doe een dier een plezier en kook eens wat uit Vleesch!
€25,-