Recept: vegan zonnepannenkoekjes met rood fruit

Deze vegan zonnepannenkoekjes zijn perfect om te maken met je kids!

Zit je thuis vanwege het coronavirus en ben je op zoek naar manieren om de thuisblijvende kids bezig te houden? Waarom gaan jullie niet samen pannenkoeken bakken? Deze vegan zonnepannenkoekjes zijn perfect om dan te maken. Kinderen van alle leeftijden kunnen helpen bij het bakken en daarna hun eigen pannenkoekje met fruit versieren. Zo zijn ze bezig, en krijgen ze wat fruit binnen!

Ingrediënten

Voor 10 stuks

  • 125 g bloem
  • 250 ml plantaardige melk
  • 1 el lijnzaad
  • 3 el water
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el bakpoeder
  • Boter, bijvoorbeeld Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • 400 g verse aardbeien
  • 150 g verse blauwe bessen
  • 1-2 bananen

Bereidingswijze:

  1. Doe het lijnzaad samen met het water in een schaaltje en laat het minimaal 5minuten staat zodat er een lijnzaad-ei kan ontstaan.
  2. Zeef de bloem in een beslagkom en voeg hier het bakpoeder aan toe.
  3. Giet de plantaardige melk en het vanille-extract in de beslagkom en roer het geheel. goed door met een houten lepel totdat er een dik beslag ontstaat. Voeg ook het lijnzaad-ei toe aan het beslag en roer het geheel nog een keer goed door.
  4. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg wat boter toe aan de pan. Doe een beetje beslag in de pan totdat je een mooi rond pannenkoekje hebt. Wacht totdat er bubbeltjes ontstaan op het beslag en draai je pannenkoek om. Bak de pannenkoek nog 1-2 minuten aan deze kant.
  5. Verdeel de pannenkoekjes over de borden. Verwijder de kroontjes en snijd de aardbeien in plakjes. Snijd ook de bananen in plakjes.
  6. Leg de plakjes aardbei om de pannenkoekjes heen en maak met de plakjes banaan en blauwe bessen een gezichtje op de pannenkoek. Serveer de zonnepannenkoekjes direct.