Gezond recept: quinoa risotto (quinotto) met pompoen, salie en Parmezaanse kaas

Risotto = life

© Getty Images - Wischnewski, Jan

gezond-recept-quinoa-risotto-met-pompoen-salie-parmezaanse-kaas-quinotto.jpg

Risotto: wie is er niet gek op? In dit vega recept gebruiken we quinoa in plaats van risottorijst. Megalekker als avondmaaltje of als gezond bijgerecht tijdens de feestdagen.

Tip: wil je de quinoa risotto vegan maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas voor vegan kaas of laat deze weg. Gebruik daarnaast vegan wijn.

Quinoa risotto (quinotto) met pompoen

Voor 2 personen

  • 1/2 ronde pompoen, geschild en in blokjes (ongeveer 400 gram)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes salie, alleen de blaadjes in reepjes gesneden
  • 100 gram quinoa
  • 50 ml witte wijn
  • 500 ml paddenstoelenbouillon (of groentebouillon)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt of in flakes (vegan? gebruik edelgistvlokken)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 225 graden. Meng de pompoenblokjes met een eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven of totdat de blokjes gaar zijn.
  2. Verwarm een koekenpan op laag vuur met de resterende olijfolie. Schil en snipper de ui. Fruit deze glazig in de olie. Schil en hak de knoflook fijn. Voeg de knoflook samen met de helft van de salie toe. Bak nog vijf minuten.
  3. Voeg de quinoa toe en bak een paar minuten. Blus af met de witte wijn en roer totdat de wijn volledig is opgenomen.
  4. Voeg een derde van de bouillon toe en blijf roeren tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze stap nog twee keer, tot de bouillon op is en volledig is opgenomen.
  5. Roer de pompoenblokjes, de resterende salie en de helft van de Parmezaanse kaas door de quinotto. Proef en breng eventueel extra op smaak met zwarte peper. Garneer met de resterende kaas.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?