Recept: pompoenpuree met feta en pompoenpitten
Herfst op een bordje!
Ook zo dol op pompoen? Dit recept voor pompoenpuree met feta en pompoenpitten is hemels herfstig en ideaal om in te vriezen. Superlekker met een stukje kip, falafel of als basis voor een stamppot met bijvoorbeeld spinazie erdoor.
Tip: wil je pompoenpuree maken voor je (vegan) pumpkin spice latte? Volg dan het recept tot en met stap 4.
Pompoenpuree met feta en pompoenpitten
Voor 4-6 personen:
- 1 middelgrote pompoen, bijvoorbeeld een flespompoen of oranje hokkaido pompoen
- Olijfolie
- 1/2 rode peper
- 100 g feta
- 50 g pompoenpitten
- Optioneel: zwarte sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 225 graden.
- Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
- Leg de twee helften met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pompoen 30-40 minuten in de oven, tot het vruchtvlees zacht en gaar is.
- Haal de pompoen uit de oven en laat een paar minuten afkoelen. Schep het vruchtvlees voorzichtig met een lepel uit de schil. Pureer het vruchtvlees met een pureestamper, mixer of vork tot een puree.
- Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn. Breng de puree op smaak met de rode peper, zwarte peper, snufje zout en een scheutje extra vierge olijfolie.
- Verkruimel de feta boven de puree en meng er voorzichtig door. Garneer eventueel met zwarte sesamzaadjes.