Tortilla bowl met cashewnoten-limoendressing
Waanzinnig makkelijk + ongelooflijk lekker = winning!
Dat je een tortilla niet alleen opgerold hoeft te eten, bewijst dit recept van een verrassende tortilla bowl! De Paprika & Chilli Tortilla van No Fairytales dient als smakelijk kommetje voor je salade, afgemaakt met een verfrissende cashewnoten-limoendressing. Door alle groenten die erin zitten, kom je met deze bowl in één keer aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente!
Tortilla bowl met cashewnoten-limoendressing
Voor 4 personen
- 4 Paprika & Chilli Tortilla’s van No Fairytales (of gewone tortilla's)
- 600 g wortels
- 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 100 g spinazie
- 300 g maïs
- 200 g cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
- 100 ml water
- 1 limoen, sap en rasp
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- Week de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren in water. Giet af en blend de cashewnoten samen met 200 milliliter water en limoensap en rasp in een blender of keukenmachine tot een gladde spread.
- Snijd de wortels in plakjes en de spinazie grof. Verhit zonnebloemolie in eenkoekenpan en roerbak de wortel 6 minuten.
- Verdeel de Paprika & Chili Tortilla’s over vier kommen en leg ze er als het ware in, zodat de tortilla dezelfde vorm krijgt als de kom.
- Verdeel de zwarte bonen, gesneden spinazie en maïs over de kommen en garneer met cashewnotenspread.