Tortilla bowl met cashewnoten-limoendressing

Waanzinnig makkelijk + ongelooflijk lekker = winning!

Dat je een tortilla niet alleen opgerold hoeft te eten, bewijst dit recept van een verrassende tortilla bowl! De Paprika & Chilli Tortilla van No Fairytales dient als smakelijk kommetje voor je salade, afgemaakt met een verfrissende cashewnoten-limoendressing. Door alle groenten die erin zitten, kom je met deze bowl in één keer aan je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente!

Tortilla bowl met cashewnoten-limoendressing

Voor 4 personen

  • 4 Paprika & Chilli Tortilla’s van No Fairytales (of gewone tortilla's)
  • 600 g wortels
  • 400 g zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 100 g spinazie
  • 300 g maïs
  • 200 g cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 100 ml water
  • 1 limoen, sap en rasp
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze

  1. Week de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren in water. Giet af en blend de cashewnoten samen met 200 milliliter water en limoensap en rasp in een blender of keukenmachine tot een gladde spread.
  2. Snijd de wortels in plakjes en de spinazie grof. Verhit zonnebloemolie in eenkoekenpan en roerbak de wortel 6 minuten.
  3. Verdeel de Paprika & Chili Tortilla’s over vier kommen en leg ze er als het ware in, zodat de tortilla dezelfde vorm krijgt als de kom.
  4. Verdeel de zwarte bonen, gesneden spinazie en maïs over de kommen en garneer met cashewnotenspread.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?