Eenpersoonsgerecht: vegan zoete-aardappelcurry met rijst

Liselotte Legebeke

Ideaal voor als je voor jezelf kookt!

© Getty Images - Westend61

Eenpersoonsgerechten zoete aardappelcurry.jpg

In de categorie goddelijke eenpersoonsgerechten: vegan zoete-aardappelcurry met rijst. Super easy, super snel, super cheap! En ja, óók superlekker. Ideaal dus voor een avondje me-time op de bank.

Eenpersoonsgerecht: vegan zoete-aardappelcurry

Ingrediënten

  • 1 klein kopje rijst
  • 1 ui
  • 10 takjes verse koriander
  • 1 el currypasta
  • 1 zoete aardappel
  • 1 kleine winterwortel
  • 100 ml kokendheet water
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 handje amandelen
  • 1 partje limoen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
  2. Verwijder de schil van de ui en snipper. Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie. Fruit hierin de ui.
  3. Verwijder de blaadjes van de koriander. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Voeg toe aan de ui en fruit mee. Voeg de currypasta toe en bak mee.
  4. Schil de zoete aardappel en wortel. Snijd in gelijke stukjes en voeg toe aan de currypasta. Bak vijf minuten mee.
  5. Voeg het water en de kokosmelk toe aan de groenten. Doe de deksel op de pan en laat in ongeveer 20-25 minuten gaar pruttelen. Hak ondertussen de korianderblaadjes en de amandelen grof.
  6. Roer de amandelen door de curry. Serveer de curry met de rijst, de koriander en het limoenpartje.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?