Guacamole maken? Dit is het lekkerste recept!
Of je het nou bij taco's, nacho's of gewoon lepel per lepel eet: guacamole is altijd een goed idee!
© Getty Images - Foxys_forest_manufacture

Guacamole maken? Wij delen ons favoriete recept voor de ultieme borreldip. Na ons goddelijke recept voor gezonde nacho's kon die natuurlijk niet uitblijven en met onze extra tip zal iedereen je vragen waar je het recept vandaan hebt.
Guacamole maken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1/2 bosje koriander
- 4 takjes verse basilicum
- 1 rijpe avocado
- 1/2 limoen (rasp en sap)
- Optioneel: 1 rijpe trostomaat
Bereidingswijze
- Pel de knoflook en hak fijn. Besprenkel met een snufje zeezout en wrijf plat met de platte kant van je mes, tot je een soort papje krijgt.
- Haal de blaadjes van de koriander en basilicum los van de takjes. Hak grof en doe samen met de knoflook in een keukenmachine. Heb je die niet? Meng ze dan gewoon in een kommetje.
- Verwijder de schil en pit van de avocado. Snijd in grove stukken en voeg toe aan de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, en blend tot een gladde massa. Als je geen keukenmachine hebt, prak dan de avocado en meng met de kruiden.
- Voeg een beetje limoenrasp- en sap naar smaak toe aan de avocado. Blend opnieuw en proef.
- Voeg nu een theelepel koud water of (plantaardige) melk toe. Draai de guacamole glad en je goddelijke dip is ready to serve!
- Optioneel: gek op tomaat? Snijd dan de tomaat in vier parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes. Roer door de guacamole.
Eiwitrijke guacamole
Kan je wel wat extra eiwitten gebruiken? Voeg dan twee flinke lepels hüttenkäse toe aan je guacamole. Minstens net zo lekker, nog veel meer proteïnen!