Eiwitrijke ontbijten? Probeer eens deze 5 opties

Bye bye saaie kom kwark of eiwitomelet!

Kan je ochtend wel wat extra eiwitten gebruiken? Dan zijn deze heerlijke eiwitrijke ontbijtjes voor elke dag perfect voor jou!

Chiapudding

Klinkt moeilijk, is makkelijk én heel lekker! Het enige wat je nodig hebt zijn chiazaadjes (deze koop je gewoon in de supermarkt), (plantaardige) melk en je favoriete toppings. Meng een eetlepel chiazaadjes met 150 ml melk en roer dit goed. Zet in de koelkast en wacht ten minste een uurtje en roer opnieuw door. Na nog eens een uurtje is de chiapudding ready.

Digital editor Floor: 'ik maak mijn chiapudding het liefste de avond van tevoren. En dan maak ik meerdere porties in één keer in een afsluitbare bak. 's Ochtends schep ik er dan gewoon een portie uit en dit top ik het liefste met een eetlepel 100% pindakaas, wat frambozen, een eetlepel lijnzaad, een snufje kaneel en als ik écht fancy wil doen rooster nog wat gehakte nootjes in een droge koekenpan.'

Proteïne tip: Voeg nog een flinke lepel kwark toe voor extra eiwitten.

Havermout

Ook havermout is een goede bron van eiwitten. Verwarm 30 gram havermout met 160 ml koe- of sojamelk (deze soorten bevatten meer proteïnen dan andere melksoorten) en breng verder op smaak met ingrediënten als kaneel, pindakaas, fruit, noten of honing.

Ook lekker én super easy: maak overnight oats. Hiervoor meng je de avond van tevoren bovenstaande ingrediënten in een afsluitbaar bakje en bewaar je deze 's nachts in de koelkast. De volgende dag is je ontbijtje klaar om van te genieten. Warm het eventueel op in de magnetron.

Scrambled tofu

Heb jij weleens scrambled tofu gegeten? Deze vegan variant op scrambled eggs maak je van uitgelekte tofu, is waanzinnig lekker en bevat natuurlijk lekker veel eiwitten. Laat hiervoor per persoon een half blok (150-175 gram) per persoon uitlekken op keukenpapier. Prak fijn met een vork of pureestamper.

Bak de tofu met een uitje, teentje knoflook en kruiden naar smaak in een scheutje olijfolie. Serveer op volkoren toast, wraps of cracker, eventueel met avocado, kipfilet of zalm. Ook lekker: maak een Mexicaanse variant met extra veel eiwitten door er zwarte bonen, koriander en tacokruiden aan toe te voegen. Scrambled tofu is overigens niet alleen lekker als ontbijt, maar ook heerlijk als lunch of diner!

Digital editor Floor: 'dit gerecht at ik voor het eerst op Bali en ik was meteen verkocht. Ik heb het bijna alle dagen van mijn trip gegeten als lunch! Als ik het nu in Nederland eet waan ik mij weer aan het strand in Canggu. Ik eet de scrambled tofu het liefste op een crunchy snee zuurdesembrood met wat plakjes avocado en een beetje tabasco saus.

Volkoren toast met Hüttenkäse en zalm

Een bekende speler in de wereld van eiwitten is natuurlijk Hüttenkäse (ook wel cottage cheese genoemd). Verdeel een paar lepels over een volkoren boterham, breng op smaak met peper, zout en olijfolie, en top met avocado en/of zalm. In een handomdraai gemaakt en waanzinnig lekker!

Bananenpannenkoekjes met pindakaas

Tot slot het allerlekkerste ontbijt waardoor het elke dag voelt alsof het zondag is: banana pancakes met pindakaas! Prak 1 rijpe banaan en meng met 2 middelgrote eitjes. Breng op smaak met een snufje kaneel, bak in kokosolie en serveer met een klodder pindakaas, een lepel kwark en vers fruit.

Volg je Women's Health al op Facebook, Instagram en TikTok?