5 x Gezonde toppings voor havermout
Tover je standaard ontbijtje om tot een bowl of goodness!
© Getty Images

Gek op havermout, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken? Deze vijf toppings zitten boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetten, en maken van jouw standaard havermout een bowl of goodness!
Havermout basisrecept
Voor we door gaan naar de toppings, eerst het basisrecept voor havermout: wij houden voor een gemiddelde portie de verhouding 30:160 aan. Dit komt neer op 30 gram havermout met 160 ml (plantaardige) melk, (kokos)water of een combinatie daarvan. Even kort verwarmen tot de gewenste dikte en je bent klaar!
Wil je het jezelf makkelijk maken? Haal dan een setje met 'cups' in huis (bijvoorbeeld bij Dille & Kamille of de kookwinkel om de hoek) en gebruik 1/3 cup havermout op 2/3 cups melk of water.
Wil je je havermout meer smaak geven? Vervang dan eens (een deel van) het vocht voor appelsap, chocolademelk, jus d'orange of kokosmelk.
Havermout met chocolade, aardbei & pistache
Chocolade als ontbijt, is dit een droom? Nope! Voeg een eetlepel (rauwe) cacao toe aan je havermout en top vervolgens met gehakte pistachenootjes, pompoenpitten, kokosrasp en natuurlijk aardbei.
Havermout met banaan, amandelboter en hennepzaad
Kan je wel wat energie gebruiken? Breng dan je kom havermout op smaak met banaan, een lepel amandelboter (of pindakaas, doet 't ook altijd goed) en wat hennepzaad. Top voor extra crunch met geroosterd amandelschaafsel.
Havermout met aardbeien en granola
Supersimpel, supersmaakvol! Snijd aardbeien in plakjes en garneer met je favoriete granola.
Appeltaart havermout
Jep: deze havermoutvariant smaakt naar appeltaart! Of nou-ja, een beetje dan. Verwarm een appel in plakjes of stukjes, samen met een handje rozijntjes, een halve theelepel vanille extract en snuf kaneel me. Niet zoet genoeg? Voeg dan een lepeltje honing toe.
Tropische havermout met tahin en mango
Als ze in het seizoen zijn is niets zo lekker als stukjes verse mango. Zo ook in havermout! En wist je dat de combinatie met tahin en kokos flakes nog beter is? Jep, you're very welcome!