Eiwitrijke powerlunch: clean & lean bowl met quinoa en avocado
Met deze lunchmaaltijd vol groene groentes, eiwitten en goede vetten stoom je vol energie de middag door!
© Getty Images - luchezar

Vind je het lastig om aan het einde van de middag je 'snackhand' in bedwang te houden? Dan is het goed om de voedingswaarden van je lunch eens goed na te gaan. Bevat je middagmaal wel voldoende eiwitten en goede vetten, die je een verzadigd gevoel en voldoende energie geven voor de rest van je middag? Met deze clean & lean bowl zit je in ieder geval goed; niet alleen bevat dit gezonde groene kommetje genoeg goede vetten door de avocado, ook het eiwitgehalte van deze powerlunch is hoog door de eieren, quinoa en boerenkool.
Klaar voor wat green power? Zo maak je 'm!
Clean & lean bowl met avocado, quinoa en spinazie
Ingrediënten | Voor 2 personen
- 100g ongekookte quinoa
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl kokosolie
- 1 ui, in stukken
- 2 handjes boerenkool
- 2 handjes spinazie
- 2 eieren
- 1 avocado, in stukken
Voor de pesto
- 65g pecannoten, walnoten of pijnboompitten
- sap van 1 citroen
- 30g verse kruiden (basilicum of peterselie bijv.)
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl tahin
- 1/2 teen knoflook
Zo maak je het
- Rooster de noten op een bakplaat in de over op 180 graden. Doe ze met de anderen ingrediënten in een keukenmachine, en voilà! De pesto is klaar.
- Kook de quinoa in 10-15 minuten gaar en giet af. Voeg het citroensap toe en zout en peper naar smaak.
- Smelt de kokosolie in een koekenpan op laag vuur, voeg de uien toe en laat 5 minuten sudderen. Doe de spinazie en boerenkool erbij en laat nog 5 minuten op het vuur staan.
- Roer kokend water in een pan, open het ei in het midden van de pan en laat vier minuten pocheren. Hulp nodig bij het pocheren van een ei? Gebruik dan dit handige stappenplan.
- Verdeel de quinoa over vier borden, leg de groentemix en avocado erop. Maak af met het gepocheerde ei en een schep zelfgemaakte pesto.
- Eet smakelijk! (Maar dat komt zeker goed.)
Meer fijne, gezonde recepten? Alle onderstaande gerechten bevatten bijzonder veel goede voedingswaarden.