Deze voedzame lunch is een quick fix tegen een opgeblazen buik

Last van een opgeblazen buik? Eet deze maaltijdsalade met courgetti en pesto-citroendressing als lunch: voedzaam, caloriearm en héél makkelijk te maken.

© Getty Images - Alice Martini

GettyImages-121881877.jpg

Heb je tegen lunchtijd je buik al vol van deze werk- of studiedag? Dan kan je wel een lunch gebruiken die precies de voedingsstoffen bevat waar je buik wél blij van wordt. Deze licht verteerbare maaltijdsalade is gemaakt op basis van 'courgetti', pasta (spaghetti) gemaakt van courgette.

Courgettes zijn als verse groente bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Daarnaast zitten ze bomvol vezels waar je darmen zeker gelukkig van worden.

Courgettes bevatten - net als de komkommer waar ze familie van zijn - veel water. Dit kan je helpen om het vocht wat je in je buik vasthoudt (en het opgeblazen gevoel veroorzaakt) weg te spoelen. Van foods rijk aan water is namelijk bewezen dat ze een opgezette buik kunnen tegengaan. Zo staat watermeloen bijvoorbeeld niet voor niks ook in het rijtje.

Ook dit lunchgerecht helpt je om dikke doei te zeggen tegen je opgeblazen gevoel. Zo maak je het!

Maaltijdsalade: spaghetti van courgette (courgetti) met pesto-citroendressing

Ingrediënten | voor 2-3 personen

  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 20 g verse basilicum
  • 15 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie (afhankelijk van hoe 'dik' je de pasta wil hebben)
  • sap van 1/2 citroen
  • peper en zout

Optioneel: cherrytomaatjes helpen door het hoge vochtgehalte ook goed tegen een opgeblazen buik.

Bereiding

Maak met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten van de courgettes. Je kan ook een gewoon mesje gebruiken, maar een spiriaalsnijder gaat je veel (echt: heel veel) tijd besparen.

Mix de basilicum, pijnboompitten, knoflook en het citroensap met een staafmixer of blender tot de basis van de pestodressing. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe tot de gewenste dikte.

Voeg de courgetti samen met (een gedeelte van) de pesto en top het geheel eventueel af met de cherrytomaatjes. Breng op smaak met zout en peper en eet smakelijk!

Je kunt de pesto nog 4 dagen zonder problemen afgedekt in de koelkast bewaren.

Een nieuwe spiraalsnijder nodig? Shop hier

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?