6 Handige tips voor de perfecte #gymselfie

Regelmatig snapshots van je armen, benen, abs, of je hele lichaam maken is de ultieme manier om bij te houden hoe je fitness progress vordert!

© Getty Images

gettyimages-515600640.jpg

Recent onderzoek van de Brunel University in Londen wijst uit dat het non-stop posten van #fitgirl #killerbody instapics duidt op een narcistische inslag. Dat gezegd hebbende, is dat natuurlijk geen reden om het niet te doen. Zo maak je fijne #gymselfies.

De basics – je winning selfie face, je meest flatteuze body angle en uiteraard de perfecte belichting – heb je inmiddels vast wel onder de knie. Hier nog 6 handige tips.


1. Gymselfie of niet?

Niks mis met gymselfies. Sterker nog: wij zijn voor. Want regelmatig snapshots van je armen, benen, abs, of je hele lichaam maken voor de spiegel in de kleedkamer is de ultieme manier om via een foto time-lapse bij te houden hoe je fitness progress vordert. Dit kan een enorm positieve stimulans vormen om je workout en/of dieet regime vol te blijven houden op de dagen dat je motivatie even soort van zoek is (yes, we’ve all been there!). Als voor en na #fitnessjourney #bodytransformation foto’s van anderen kijken op insta al inspirerend is, laat staan het zien van zo’n serietje van jezelf na maanden van hard trainen Of je je jouw before en afters wereldkundig wilt maken is uiteraard aan jou.

2. Be real

Niemand looks cute in de gym. Tenminste, als je echt een beetje serieus aan het beuken bent. Dus die sweatless selfies met flawless make-up en met holle rug naar achteren gebolde booty’s die je in zoveel instafeeds ziet? Neh. Dat zijn de gym posers en #fitniksers. Met een actiefoto waarop jij aan het zwaar aan het liften bent, in het pull-up rack hangt of banden flipt en er duidelijk plezier in hebt, laat je zien dat jij keihard werkt aan je #goals en #gains, en dat is veel leuker en inspirerender.

3. Zweten mag

Workouts gaan nou eenmaal gepaard met zweet, een rood hoofd en allesbehalve perfect haar. Nou en? Okay, uiteraard wil je liever geen boob sweat en/of donkere vochtplekken rond bepaalde lichaamsdelen op je foto zien. Als je als stelregel aanhoudt om lichtgekleurde outfits (oftewel de horrorcombi van lichtgrijs katoen + transpiratie) te vermijden, heb je doorgaans weinig om je zorgen over te maken.

4. Beetje hulp

Sommige gyms hebben standaard een statief dat je kunt gebruiken om jezelf te filmen of te fotograferen om je good form te checken. De perfecte actieselfie is dan zo gemaakt. In andere gevallen is het een beetje behelpen. De GymDonkey, waarmee je je bidon en telefoon met een magneet in één keer aan het krachthonk klikt, is de slimme gadget bij uitstek om selfies te maken. Of vraag die gymboy met wie je laatst nummers uitwisselde, en die jou nu indrukwekkende selfies appt van zijn sixpack onder de douche, ook nog eens vanuit de juiste angle. Met zijn fotografie skills zit het meer dan goed.

5. Gym etiquette

Skip je onderdelen van je workout of doe je er te lang over omdat jij te druk bent de achtergrond stylen c.q. fotograferen waardoor anderen onnodig lang op hun beurt moeten wachten? Onderbreek je de trainer middenin een bootcamp sessie om te vragen als een paparazzi plaatjes van jou te schieten? Don’t be that girl. Er bestaat ook nog zoiets als gym etiquette.

6. Signature selfie

Geinig in je feed: een regelmatig terugkerende signature gymselfie. Neem standaard een foto op dezelfde plek, of strike een vaste gympose die helemaal bij jou past: jouw versie van de Hulk, Arnold Schwarzenegger of Wonder Woman pose en stick to it.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?