Recept: wortelsoep met couscous
Vegetarische soep met een oosters tintje.
© Getty Images

Het winterseizoen komt er weer aan en dat betekent dat de tijd voor soep ook weer begint. Een snelle, lekkere maaltijd is trouwens het hele jaar door meer dan welkom en daar hoort soep zeker bij. De combinatie van wortelen en couscous werkt, vult en verplaatst jouw gedachten naar landen waar de temperaturen zwoel zijn en de keuken kruidig is
Ingrediënten voor 1 portie soep
- 200 g wortels
- een halve ui
- 1 el koolzaadolie
- 250 ml groentebouillon
- 2 el rauwe couscous
- 1 el walnoten
- 2 takjes peterselie
- 1 takje munt
- 50 g feta
- een snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Hak de wortels in grove stukken en snijd de ui in blokjes.
- Verhit de olie in een pan en bak de stukken wortel en stukken ui een paar minuten. Voeg de groentebouillon toe en laat het 15 minuten sudderen.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking en snijd de noten en kruiden fijn.
- Meng de couscous met de noten en kruiden. Houd een klein beetje van de noten en kruiden apart om mee te garneren.
- Voeg de helft van de feta toe aan de pan en pureer alles tot een glad mengsel. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Leg de couscous op een bord, giet de soep over de couscous en garneer met de overgebleven feta, noten en kruiden.