Healthy kerstrecept: quiche met zoete aardappelbodem
Feestelijk én bomvol groenten!
© Getty Images

Heb je er ooit wel eens aan gedacht om de vertrouwde bladerdeeg bodem van je quiche te verruilen voor een bodem van zoete aardappel? Met dit feestelijke hoofdgerecht vol groenten zit je gegarandeerd goed tijdens de feestdagen.
Ingrediënten:
- 2 a 3 middelgrote zoete aardappels
- 300 gr verse spinazie
- 1 rode ui
- 75 gr walnoten
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel milde olijfolie
- 75 gr champignons
- 100 gr broccoli
- 50 gr prei
- 1 trostomaat
Tofu mengsel
- 380 gr zijdentofu
- 3 tl edelgist
- 2 teentjes knoflook
- Snufje zout
- Snufje peper
- ½ theelepel gemalen salie
- 1 citroen voor citroensap
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in dunne plakjes, zorg dat ze nog net een beetje buigbaar zijn.
- Vet de ovenschaal in met een beetje olie en doe de plakjes zoete aardappel in een kom. Voeg 1 eetlepel olie toe aan de kom en schep goed door.
- Bekleed de ovenschaal met de zoete aardappelplakjes en zet deze 15 minuten in de oven. Vergeet niet de zijkant van de ovenschaal ook te bekleden.
- Maak het tofu mengsel door alle ingrediënten in de keukenmachine te stoppen en te mengen tot een glad beslag.
- Snijd de broccoli, champignons, ui, prei en tomaat in kleine stukjes. Fruit de ui in een pan met wat olie ongeveer vijf minuten en voeg hierna de rest van de ingrediënten toe. Zorg dat je de spinazie als laatste in de pan doet. Giet als de spinazie geslonken is, het overige vocht weg en schep de groenten door het tofu mengsel heen.
- Giet de mix in de bakvorm met zoete aardappel en stop de quiche 45 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!