Kerstontbijt: healthy vegan pannenkoeken

Een guilty-free kerstontbijt

© Getty Images

kerstontbijt-healthy-vegan-pannenkoeken.jpg

Al eerder schreven we over heerlijke ontbijtpannenkoeken maar we vergeten ook de vegans onder ons natuurlijk niet. Daarom delen we ons geheime ontbijtrecept voor de vegan variant. Net zo makkelijk en net zo lekker! Deze vegan pannenkoeken zijn het perfecte begin van de dag tijdens de feestdagen. Serveer ze met een beetje kokosyoghurt, kokossnippers en blauwe bessen voor een fantastisch resultaat.

Ingrediënten voor acht kleine pannenkoeken:

  • 150 g speltbloem (tarwebloem is ook een goede optie)
  • 440 ml amandelmelk (sojamelk is ook een goede optie)
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g plantaardige kokosyoghurt
  • 150 g blauwe bessen
  • 50 g kokossnippers
  • Plantaardige margarine om in te bakken

Bereidingswijze:

  1. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten samen mixen in een kom, let wel op dat je als laatste langzaam de amandelmelk toevoegt en roert totdat de klontjes eruit zijn.
  2. Vervolgens bak je de pannenkoeken in ongeveer één minuut gaar in een pan met plantaardige margarine.
  3. Serveer de pannenkoeken met een klein beetje kokosyoghurt, wat kokossnippers en blauwe bessen.

Tip: bij deze pannenkoeken kun je veel variëren met toppings, zo kun je ook gebruik maken van banaan of ander fruit.

Volg je Women's Health al op Facebook en Instagram?