Recept: alcoholvrije sgroppino

Geen alcohol = geen kater!

© Getty Images

gettyimages-673135264.jpg

Kunnen we met droge ogen zeggen dat sgroppino’s de hemel op aarde zijn? Lange dinertjes met tafels vol lekkers worden er weleens mee onderbroken om het eten de mogelijkheid te geven om te zakken en het diner afwisseling te geven. Briljant zo’n dessert halverwege je dinertje! Hoewel we wel meer momenten kunnen bedenken waarop dit drankje zeer geschikt is. Deze variant kun je zelfs bij het ontbijt drinken, want je zult ‘m niet betrappen op alcohol. Zelfs geen drup. Maar dat maakt ‘m ook net zo geschikt om het weekend mee in te luiden!

convertedNodes

Ingrediënten voor 4 personen

  • ¼ citroen
  • 2 bolletjes sorbetijs in welke smaak je maakt wilt (hoewel tropisch fruit zoals mango wel aan te raden zijn)
  • de vrucht die combineert met het ijs (kies je voor mango-ijs, voeg er dan wat stukjes mango aan toe.)
  • Appelister

convertedNodes

Zo maak je het

  1. Knijp het sap uit de citroen.
  2. Schenk het in een champagneflute.
  3. Snijd de mango in kleine stukjes en schep het in het glas.
  4. Voeg daar twee bolletjes ijs aan toe.
  5. Vul het glas met Appletiser.