Recept: salade met gerst en hazelnoten
Een goede reden om naar je lunchpauze uit te kijken.
© Getty Images

Zit je weer hoor, in je lunchpauze met je door boterhamzak omhulde, kleffe bammetjes. Wil je liever iets waarop jij je kunt verheugen? Dan moet je dit superfood-saladerecept zéker een keertje proberen. Het zit ramvol met gerst, hazelnoten, knapperige komkommer en verse tomaat. Daarnaast is het ook nog eens super lekker en makkelijk klaar te maken!
convertedNodesIngrediënten
- 60 g gekookte gerst
- ½ komkommer, in blokjes gesneden
- 50 g cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 bosui, in ringetjes gesneden
- 2 el verse, gesneden peterselie
- 2 el verse, gesneden munt
- 2 el basilicum
- 50 g geroosterde hazelnoot in stukjes
- 25 g geroosterde pompoenpitjes
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 4 el olijfolie
- ½ geraspt knoflookteentje
- ½ geperste citroen
- 1 el honing
- een snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Meng alle groenten, kruiden en de gerst in een grote kom.
- In een andere kom meng je de olie, knoflook, citroensap, honing, peper en zout tot de dressing voor de salade.
- Mix de dressing met de salade en strooi er dan de noten en zaden overheen voor een lekkere crunchy bite.
- Doe het in een bakje om mee te nemen naar je werk en geniet ervan!